Bloggintresserade

onsdag 8 oktober 2008

Fridag

God morgon! Klockan är nu 7. Morgonrutinerna avklarade här. 50% av dagens tidning avklarad. Inget hitintills som satt sig. Nyheter på hemmaplan är att Eva-Katrine kommer till Sturup ikväll och det är en glad sådan. Lucky verkar inte riktigt fatta om det är sant för i hans perspektiv har det gått så länge sedan han såg henne. Tittar bara på mig med stora ögon när jag säger att hon kommer snart...vadå snart ser det ut som om han tänker... Olivia kommer väl sin vana trogen att ignorera henne några timmar sedan inte kunna låta bli att krypa ner under hennes täcke på kvällen när ingen ser!
---

Ja, ljust ute och alldeles lugnt ser det ut som. Har bestämt mig det blir promenad, gräva och baka en mjuk kaka, kanske något så enkelt och längsedan som en doftande sockerkaka. Det har vi varit sugna på några dagar vid det här laget.
...Det blev en kort lista men jag har inte hunnit igenom strykhögen. Brukar stryka till ljudet av den gamle transistorn som står i köket. Är så många trevliga radioprogram och klart underskattat medie i det här huset. Transistorn är orange, väldigt passande så här till hösten. Egentligen köpte Per-Olof den jättebilligt inför en utlandsresa och den har jag haft mycket glädje av sedan. Förresten säger ni orange eller brandgul? Var nog så att jag själv sa brandgul förr, men att orange sedan har fått ersätta ordet även i folkmun?

Ann: "...tror alldeles bestämt jag sa brandgul för en evighet sen, men det är orange nu... ;-)"

---

Ann: "Nu min göralista för idag; laga mustiga köttfärssoppan, baka kuvertbröd, baka matmuffins och förbereda kryddthé till ikväll, jobba"

---
Tänker på dej Jeanette och undrar var du är? Saknade dig igår på bloggen. Men, det är rätt man måste ta time off ibland.

Här eller igår? That is the question! Men time offen behöver vi alla ibland!

Ann: "Blev så glad när du messade tillbaka att det inte var time för oro, att du bara glömt ögona :-) skönt :-) Jag vet, vi har inga måsten, som du skrev till Jeanette om timeoff, men jag har en förmåga att börja undra, sen fundera mera och sen oroa mig om nåt avviker från rutin... men det bryr vi oss inte så mycket om :-) nu är allt i sin ordning igen!"
__________

Nä, vågar knappt ens tänka tanken, det känns lite kymigt nyser och snörvlar omvartannat...ska jag lyckas "mota Olle i grind" den här gången? Imorgon kväll "Evigt unga damer"...ja, vår kör heter så!
__________

Förresten såg du skrev Ann igår: "Mattan jag fastnade för i bilagan nr 36 fanns med i Aftonbladets Härligt Hemma nr 40 :-) Gudrun Sjödén, matta 1 300 kr står det. Kollade hemsidan deras men ingen matta där, antagligen som vanligt slutsåld och stylad för evigheter sen till bild..."

Tycker faktiskt att det ringer en klocka svagt någonstans att det var något som jag också uppskattade väldigt, men behöver ändå friska upp mitt minne...
__________

Jag har provat igen, men kan ännu inte lägga in några bilder, konstigt! Ville så gärna visa vårt höstbord igår...lite roligt för om man kollar på Millas blogg till vänster så diggar hon också äpplemönstret på Hemtex...samma som jag var inne och köpte igår... men det är ju annat vi har gemensamt vi älskar samma kille.
---
Ann: "Åh, låter så mysigt med nytt höstbord och lite fest med maken mitt i vardagen :-) Härligt!
 
Jag planerar lite festigt, för på lördag fyller min äkta hälft år (ojämt) och jag har bjudit in familjen att dela [Image] med honom (oss), så det blir att fixa sån med :-) Behöver mangla duk till bordet, hitta tygservetter men det löser sig nog med".

Vad trevligt! Jag älskar födelsedagar med spänning, sång, paketöppnande, tårta ja hela köret...
Vi har haft ett ett helt stim av dagar och nu är nästa födelsedag i familjen först i slutet av februari men sedan Mats knappt en vecka senare. Vi kanske är lite konstiga men i vår familj firar vi så fort vi kommer åt. Namnsdagar är givna...och roligt att Mats som har tre förnamn som vi säger lyckats inkräkta på våra andras födelsedagar...Själv glömmer jag nästa varje gång att säga grattis till honom på min födelsedag för jag antar att jag är så uppfylld av mig själv
---

På Millas blogg igår även fotografier från kalaset hos Anna. Slås av likheten
P-O/mamma kolla bara leendet! Är det ditt mor? Nä det kan det ju inte vara för du har ju ditt kvar!!!
__________

Håller på att rensa bort alla bilder för de bilder som funnits på nätet gör att det inte går att lägga in några nya och att även de andra måste tas bort tyvärr. Blir kanske lite konstigt bakåt men väljer ändå att göra så här och låta texten stå kvar något rumphuggen visserligen så det tar nog ett tag innan detta arbete är klart tyvärr.

__________

Ja, det tar tid...har ändå bara kommit en bit. Mats är påväg till Sturup, Eva-Katrine ringde från Arlanda tänk att de får åka ungefär på samma gång för att vara på plats samtidigt.

Lucky och jag har då verkligen tagit en rejäl runda nu på kvällen. Bra att han rastar oss.

Det blev en toscakaka...inget bakpulver i den inte men den växte och slutade med att det rann ur formen. Inte min dag...men har tjuvsmakat den är då grymt god.

...hur var det nu mor lovade jag att inte berätta att du glömde bakpulvret i din sist och att det blev en platt kaka som man kunde äta som pannkaka...tror inte jag gjorde det.

Ja alla kan vi göra misstag...faktiskt har hänt att jag slängt i soporna för att inte behöva berätta vad jag gjort. Värre är det när man bjuder hela släkten på äpplekaka och tagit fel på socker och salt...som farmor gjorde. Det kan man inte dölja!
__________


Lite har jag grävt men det är tungt med alla rötter och jorden känns också tyngre redan. Har tänkt mig två stycker kragpallar intill drivhuset i 2 lager i dessa ska vi så lite sallad och dito och Mats ska få snickra en ram som vi klär med plast för att lägga över när det är kallt.

__________

Strukit en hel del ännu något kvar är det klokt vi är väl bara 2 pers. Hur mycket asar vi fram egentligen?
__________

Hörde av mor att din älskade hund har sprungit bort Christin. Det finns inget jag kan säga, förstår hur hemskt det måste vara, tänker på dig och hoppas som av ett under att han på något vis dyker upp igen... åtminstone utanför trappen. Ja du vet vad jag menar! Och det gör han säkert eftersom ni stått varandra så nära!

__________

Inga kommentarer: