Bloggintresserade

måndag 6 oktober 2008

Brittsommardag

Guten morgen! Sovmorgon idag. För mig innebär det inte sova men väl att ta det lite lugnare. Klockan kvart i åtta, redan ljust och antydan till att det ska bli en vacker dag. Bestämt skymtar solen fram bakom grannens höga träd. Nöjd med skrivbordets placering då man kan släppa skärmen och blicka rakt ut i naturen.

Sitter här och funderar kan undras vilka som läser min sida? Hade varit jättekul om ni lämnar någon kommentar ibland, så blir det lättare att hålla igång en dialog. Det går att lämna det anonymt också att skaffa ett "konto" där man hittar på ett namn som mitt ingelapingela eller bara ex. förnamnet adressen du skriver in kommer inte att synas i rutan...datorn känner bara av att det är den adressen så du behöver inte skriva den varje gång...

Två anonyma kommentarer idag från Jeanette och Eva-Katrine

Kul att du uppskattar att hålla kontakten så här Jeanette och visst är det så att jag alltid håller koll även på vad du skriver i din... och GRATTIS till 6:te platsen!

Ja, smart av mig att göra bildspelen på Lucky och Olivia för att locka hit dig Eva-Katrine. Bloggmamma va... Missade ju att skriva synd om dig som är sjuk. Du kunde ju lika gärna legat krasslig hemma, men nu kommer du snart. Längtar!

__________

Ann: "Bättre sent än aldrig :-) Vakna strax efter 06 av maken som väckte mig och sa att något hänt... behöver nog åka till akuten och sy.... han skar sig på kattmatslock i sopkassen han tryckte ner i soptunnan imorse... höger pekfinger och djupt och långt... så vi har setat på akuten till tålamodet försvann, fick veta att trafikolycka hänt och mer väntan, vi bytte till vårdcentralen och fick vänta till telefontiden gått ut och sen blev han dubbelt bedövad och sydd med fyra stygn. Han ligger i TV-soffan nu och har arbetsförbud :-)"

Ojojoj. Vilken morgon...förmiddag...jag ryser, gör riktigt ont bara man hör det! Ni har inte sopsortering än förstår jag?

Ann: "Nä, du har rätt, inte sopsortering utanför staden här inte.... Maken jobbar idag, har typ halvt arbetsförbud från mig när det gäller fingret.... bett hans kollega hålla ett öga på honom=ge en hjälpande hand vid behov :-)"
---

Nu har Lucky och jag varit på tur. Vilket väder! Enbart blå himmel, hög luft, kallt speciellt i skydd av främst höga tallar men när vi kom ut på öppna landskap vid ängen och solens strålar kunde värma oss...då kändes det gott att leva. Men det ska ta emot lite och det gjorde det för jag hade bara fått med en påse och det blev två högar...

Dax att släcka ner datorn för bussen väntar inte. So long!

Ann: "Solsken och blåvit himmel på dig!"
---

Vilken dag en riktig brittsommardag...hade det inte varit för löv i skiftande färger skulle det lika gärna kunnat vara en vår som en höstdag. Bara tänk! En hel del på vägen är somrigt klädda i kjol eller skjorts och Tshirt andra stora vinterjackor...men jag brukar tänka vad ska de då ha på när det är verklig vinter?

Ann; " Ha, precis vad jag sett och lite undrat sista tiden med, detta om att några har byltat på sig så vida pass med dunjackor och annat... redan... samtidigt som en och annan i solen går barfota i sandaler iklädd t-shirt. Vad tar dunjackan på sig när det är t ex -15 ute då.... Fast, jag har ju heller inte orken med mössmodet, att ha en säck med mössa på huvudet året runt som på sommaren á lá (revoltmode)ungdom, jag skulle nog få värmeslag min skult é nog tvärtom för i den åldern var den tvärtom, mitt i midvintern vägra den mössa :-) så var det då, ja jösses :-D"

På tal om vinter hur tror ni att den blir i år? Ja om vi ska döma efter mängden rönnbär blir den kall, för i år dignade grenarna...

Ann: "Vädret i vinter? Nja... jag har förr alltid också sett och pratat om rönnbärens vara... men,de sista årens milda eländen till vinter har alltid föregåtts av dignande rönnbärsträd åtminstone här)så det stämmer nog inte helt oaktat ursprung e´re bondepraktikan tro?)fniss.Jag vet knappt om jag vågar tro,men hoppas på en riktig vinter med kyla och snö som ligger så alger på målade fasader,fästingar i gräset stryker med :-) och vi får vakna till såna där krispiga knakande kalla vintermorgnar med strålande vintersol nån gång igen.

Från bussfönstret, dessa halmrullar...är det inte ovanligt sent för säsongen?

---

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, du vet ju att i min morgonrutin och senare under dagen rutin finns på schemat att läsa din blog!
Kan skryta idag!
Isabella och Allis är 6:te Östgötamästare i small år 2008 av 39 som deltog i deras klass.
kram
Jeanette

Anonym sa...

din lilla bloggare moder, sjuk som jag är ligger jag och läser din blogg och tittar på foton av min hund och min katt. Hoppas du har en underbar dag. Kramis eva

Anonym sa...

Tack så hjärtligt för GRATTISet både här & på min blog:-) Ja, jag tycker att det är skoj att hålla kontakten så här och under tiden lär jag ju känna dig mer och mer i vad du gillar för saker, vad du har för värderingar och så vidare och det betyder mycket för mig!
Kramar lill syrran:)

Anonym sa...

Du och din blogg är min morronrutin :-)

Ann