Bloggintresserade

lördag 18 oktober 2008

Körsång i Åhusgården

Uppe med tuppen, men startade aktiviteten vid datorn med att renskriva mina anteckningar från gårdagens samtal med mor. Det börjar ljusna nu men nu ska jag gå och knyta mig en liten stund till så jag inte börjar dagen trött.

---

Pratade med dig Maria igårkväll i körärende och fick då reda på att även du sovit illa natten till i förrgår (läs natten till onsdag). Vilket jag också skrev in härunder. Där kan du och Ann ta varandra i hand på om ni nu aldrig har gjort det förr! Hur är det nu man sjunger "...för mina vänner är dina vänner och dina vänner är mina vänner. Ju mer vi är tillsammans ju gladare vi bli."
JA DET STÄMMER! Glöm nu inte att rösta om du inte har gjort det vill sägas!

__________

Ann: "...riktiga frosten här! Vit gräsmatta... brrr :-) Kan bli en vacker dag om
himlen spricker upp än mer".

Samma här i Åhus. Hu vale vad kallt när jag i bara mässingen öppnade ytterdörren för att släppa ut Lucky på tomten för första morgon kisset... kallt det tyckte han också, för det dröjde endast ett par minuter tills han stod och gläfste vid dörren på framsidan och ville in i värmen. Har kanske aldrig berättat att han nog är lite vidskeplig för han går aldrig in genom samma dörr som han går ut!

__________

Ann: "...Gapskratt! Precis läst din blogg, och det bara måste vara för att jag är främmande för fenomenet, men jag läste rubriken som vik-tråd... och någon rad längre ner föll hjärncellerna på plats och ordet blev vikt-råd :-)

Som sagt, detta är så nytt för mig i mitt +40liv att jag sista kvartalet (sen rökstopp tjoflöjt) lägger på mig att jag inte ser sånt som vikt, dieter och personvåg :-)Hälsa din mor och tacka så väldigt mycket, jag har bitteliten så inställning har tänkt vid enstaka tillfälle att, nej ta nu lite mindre mat istället, tänk på kläderna du snart inte kommer i och att du inte ser ut som du snart... och nu skall jag ta fram hela den tanken och kalla den Ingelas MORS TANKE och den skall praktiseras.

Faktiskt tror jag att jag skall kombinera den, med LillBabstabletten... ett
'hälsokost' hon gjort reklam för som med fibrer mest tror jag ger
fyllnadskänsla/mättnad samt sänker kolesterol - Liposinol. Jag lider när jag är hungrig :-)"

__________

Så nu har vi precis ätit frukost i Paradiset och vem kom på sig med att sitta och tugga avigt och rätt tror ni?... Vissa problem hade jag att få tuggan att stanna kvar så länge i munnen att den var möjlig att tugga. Där har vi kanske vitsen med fullkorn?

---

Ann: "Ah, nu kom jag på! Jag har tänkt fråga dig för längesen, du skriver ibland om t ex lövbiff med bearnaisesås... jag älskar sås och helst bearnaise! Vilken bearnaise har ni?

Pulvervarianter smakar tvål, färdiga på flaskor nåt obeskrivligt så vi har i många år sällan fått denna gudomliga sås eftersom jag tillagat den själv hemma, en nerve wrecking metod att inte få äggulorna att skära sig :-)... tills för flera år sen då det dök upp en produkt på marknaden som är SÅ god! Det är Lohmanders Bearnaise, först fanns den bara på en Ica, sen har fler och fler kedjor fått in den i vår region och samtidigt har varianterna kommit, typ Hollandaise etc men de har vi bara testat en gång, smakar som om alla är gjorda på bearnaisen, och sen i större burkar. Så, har ni inte testat denna helfabrikatsås vill jag rekommendera den! Strykande åtgång med smörsmak fast det är rapsolja :-) http://www.lohmandergruppen.com "

Själv är jag inte förtjust i bearnaisesås eller hollandaisesås. Tänker att Mats oftast använder pulversås men har även gjort egen hollandaise och den går inte att jämföra. Det finns en färig sås Kelda - den är god! Själv föredrar jag förutom brunsås dippa ex. lättcremefraish med persillade...

Ann: "Igår fällde maken träd på markerna med bror sin, idag hämtar han hem dem. Jag har tvätt på listan...

...samt skall tillaga rimmat fläsklägg och hemlagat rotmos idag, fillibabba :-) Jo, det blir mindre portion än vanligt, javiist :-)

Imorgon får jag nog stålsätta mig, då skall mamma bjuda på hennes obeskrivligt goda fläskrulader.

Näe, nog matprat :-) "

Håller med det är gott med mat och godare har det blivit med åren samtidigt som man rör sig mindre. Jag tänker att för mig är det ofrånkomligt att tänka på god mat halva grejen är kanske att jag gott kan tänka på den bara jag inte äter mer än hälften för att jag samtidigt ser bilden av mitt ideal framför mig...

__________

LÖRDAGSGODIS

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att popcorn är rena rama fullkornsprodukten. Det är en studie vid Näringsinstitutet i Nebraska som visade att en grupp människor som åt popcorn hade ungefär 250 procent högre intag av fullkorn än människor som inte åt popcorn i testgruppen... Andra fördelar... högre halter magnesium... mindre protein än de som inte åt popcorn hade de ändå tillräckligt med protein i kroppen...

...ett hälsosamt alternativ till andra fetare snacks...

Källa: Reuters, Journal of the American Dietetic Association, maj 2008.
http://www.alltommat.se/popcorn-ar-dundersnacksen-1.12026

______________

Nu kom livet emellan...vi hörs! Så nu har Mats och jag nyss kommit hem från ByggMax med lite smått till stuprör, annat bra att ha bla kvällstidningen och veckans bilaga. På vägen hem sken ännu solen (men rätt mörka moln på himlen) samtidigt som de spelade "Ju mer vi är tillsammans" på radion...signatur till melodikrysset Marias absoluta favoritprogram. Vilken tur sa Mats och jag att kören inte krockar med veckans höjdpunkt!

Inte lönt för mig att påbörja något utearbete innan Maria och jag ska stråla samman vid Statoil för att cykla tillsammans till Åhusgården. (Det där lilla extra för dagen i motionsväg). Åhus manskör fyller ju hundra år idag ...men det var visst "bara" 80 och jag tänkte att det kunde vara lite kul att ta på något som inte var senaste modet. Har en klänning som skulle passa för ändamålet vågar jag satsa på att hålla in magen och hoppas på att den inte spricker i sömmarna. That is the Question (!). Ska gå och bada, kanske tvätta håret medan jag funderar.

Nu klar och har pressat på mig fodralet. Det får bokstavligen talat bära eller brista (helst inte det senare). Hittade nu Sms från dig mor skickat imorse, infogas härnedan!

Mats och pågarna har stuckit till Mats syster för att uppvakta, hon fyller på onsdag dax för mig att släcka och stänga och sedan plocka fram min cykel ur skjulet. Vi hörs!

Javisst cykeltur i regn men kul att sjunga gamla låtar som ex min soldat, sådana där låtar man inte hör på radio eller någonstans längre men som ändå sitter där. Nu kväll och pannavärk. Nyss festat på kotletter,sås och pära och wookade grönsaker.

Inga kommentarer: