Bloggintresserade

lördag 4 oktober 2008

Kattdag

Morgonvits:
Varför har norrmännen pyjamas när de åker motorcykel?
- Vet inte?
- För att de ligger i kurvorna!

Tidigt vaken, men skönt att veta att man är fri att göra som man vill idag. Inga måsten, vill jag så går jag och lägger mig om en stund igen...och det gör jag. Tyst och mörkt utanför mitt fönster kanske kommer tidningen strax. Ja det var en idé kunde kolla om den redan ligger i lådan...

Det gjorde jag och somnade om, blev dåsig av att de andra 2 snusade (Mats och Lucky). Sov sedan till halv nio och har nu klarat morgonbestyren. Idag? Ja läsa Anns mail och Jeanettes blogg (klart återkommer), fixa en hylla i baren för att ersätta ett fönsterbleck som känns överkurs i ett uterum, tippen, stranden, lökar, se över rännor...

Ja hyllan är nu tillsågad men inte på plats, det hastar inte, däremot tippen...3 vändor med gamle Volvon som nu är full och nyladdad. Är inne och fixar fika kaffe och mackor...stranden nästa får det nog bli för Lucky surar...han ville inte ens följa med mig ut på tomten för att leka med saker...det är ju inte det han vill, fattar jag inte?

Hemma igen... urladdad ja fick gå den sista biten för skrället startade inte igen...
På med benfri kotlettstek dagens middag med potatis och brunsås... sedan får vi väl hämta hem den gamle med hjälp av den nye bilen.

Ann: "Gamle Volvon... kanske som min Jompa (740 GL) av 1988års modell som mamma
kör, pappa hade t o m en batteribooster á lá ambulans för att inte bli stående (handikappad) men var sak har sin tid... i våras konstrat och boostern kopplades ifrån, bättre men så urladdad i tid och otid igen under sommaren och maken testade batteriet och det blev ett helt nytt gelébatteri, nu startar Jompa innan du knappt tänkt tanken :-)"

Vår andra volvo är från -99 men har gått rätt mycket. Ursprungligen en tysk bil så därför får vi inte många kronor för den. I samband med den nya behöll vi den för att jag skulle ha en bil lös och ledig som jag kan hålla igång bilkörningen på...en förutsättning är ju att den går... vi har bytt batteri så det är något annat som felar... något som gör att det laddas ur... Vad? Ja that is the question.

Ann: "Låter som något tar tjuvström, det var det Jompa led av på pappas tid, för
många kockar som mekat med bilen och klåpare monterat bilstereo som var orsaken till tjuvström, kom vi fram till 2003 när jag ärvde bilen efter min goa papps....

__________

Glömt något? Undersökningen till vänster...?

__________

Ann: "Vakna till mest grå aningen fläktande höstmorgon med 8,6C av en motorsåg.... njo, maken uppstigen och kapar stock ute bakom uthusen. Svägerskan och svågern här, de var i Ullared igår, och skall nog klyva ved idag.

---

...Jag skall tillaga Marias potatispannkaka idag, servera den med riven vitkål och lingon-sallad tänkte jag".

Receptet på Marias potatispannkaka hittar ni snabbt och lätt i receptlådan.

Ann: "Potatispannkakan var kanongod, tyckte svägerska och svåger ock! Rekommenderas varmt, och tack Maria! Receptet har sällat sig till högen med favoritutskrifter :-)"

Sådan där lingonsallad brukade man få i skolan mums. Det är inget vi brukar göra konstigt nog för det är både gott och nyttigt!
---

Ann: "Att Lallerstedt'a? Jo, (TV)kocken Erik Lallerstedt har man ju sett genom åren, samt han har samma bilmärke som vi och nu när jag jobbat minst tre kvällar i veckan har maken haft lite
kökstjänst, och han har alltså då gjort en Lallerstedt :-) han säger 'vad skall Lallerstedt göra ikväll?' och mitt uppdrag är att ha ingredienser hemma, färdiga eller inte :-)"

Ahaaa! Det är som med vår Juan då...uppassaren...men skillnaden är att han är osynlig. Vi brukar skoja och ropa på honom helgmorgnar när vi skulle vilja bli bortskämda.

Ann; "Juan, han heter James hos oss, och jungfrun heter Inga, vi har inte sett dom på alla år, men mat och husrum skall de ha :-) vi får göra allt själva :-)".

__________

Ann: "Så, har nu frukosterat med skogshuggarmaken och SOLEN har anlänt :-) Mums! Ha en färgsprakande höstlördag!"

Glimtade till här i Åhus också för knappt 5 minuter sedan...verkar tufft att hålla sig kvar...

__________

Förresten ett nytt litet bildspel på våra katter genom åren Katja som var den första, sitter som liten källing i fönstret på Lyckebacke. En väldigt gullig och fertil katt som gav upphov bl.a till stilige Jesper som ligger och samsas med Knubbe i soffan. Katja blev aldrig rumsren, när hon kissat ner tillräckligt och vi hade flyttat till vårt nybygge (i vår enfald trodde vi att hon skulle sluta när lukten saknades) såg vi ingen annan utväg än veterinären. Synd på en så gullig katt! Och vår och hennes unge Jesper omkom genom en tragisk olycka.

Olivia är ju den katt som vi har ännu och som Anna-Karin räddade som källing när någon körde förbi bussen och vevade ner rutan på sin bil och kastade ut henne mitt framför bussen när den startade. Mycket egen, en riktig personlighet. Vi brukar till hennes försvar säga att hon har så mycket trauma i bagaget. Oliver var den vackra röda källing som vi behöll från hennes enda kull. Hon steriliserades i samband med de simesiska tvillingarna som hon fick bortopererade. Oliver sprang bort i samband med när jag var sjuk. Det var min älskling och jag antar att han tänkte att om jag övergav honom så kunde han gott ge tillbaka med samma mynt. Har mött honom senare när jag besökte vårdcentralen här i Åhus. Forskade i detta och letade mig fram till var han bor nu. Jag vet att det var han men de som bodde där ville inte erkänna det. Mitt huvudsyfte var inte att hämta hem honom, utan att se att han har det bra. Tyvärr var de inte så gentila att de ville hjälpa mig med den första punkten.

__________

Nytt för dagen är att jag håller på att samla mina bästa bilder i ett bildspel. Det kommer flera!

---

Nu GOD NATT vi hörs imorgon!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kattbildspelet såg jag igår - skoj att du skrev vilka de är som är med!
Hemskt av folk att de kan lägga vantarna på någon annans katt så där...jag tog hand om en katt som var här ute en hel vecka och gav den att äta, sedan for vi med den till ett djurhem.
När han varit där i tre veckor (alltså borta hemifrån i tot 4 veckor) ringde ägaren mig och frågade om jag hittat en hankatt och jag svarade var han var. Då ringde hon dem och fick honom åter kastrerad, vaccinerad, avmaskad och allt.
De hade varit i thailand på resa och kattvakten hade bara sett hanen första dagen hon gav mat...sedan var han borta.
Slutade lyckligt i alla fall och hon var så tacksam för vad vi gjort.
Kram
Jeanette

Anonym sa...

Juan, han heter James hos oss, och jungfrun heter Inga, vi har inte sett dom på alla år, men mat och husrum skall de ha :-) vi får göra allt själva :-)

Eftermiddag på dig och Kanelbullensdag!

Ann