Bloggintresserade

onsdag 15 oktober 2008

Slappedag

Du ser trött ut sa Mats till frukost och nu förstår jag varför efter att ha kastat en blick i spegeln. Tur ibland att man kan välja att vara egoist och slippa se sig själv!!! Tror inte jag behöver säga mer!

Morgonbestyren klara. Klockan är en 20 minuter över att tuppen gol och vi väntar en stund med promenaden. Diskmaskinen i alla fall tömd och en ny laddning har börjat. Tänker på mina vänner hoppas att du är bättre i nacken Ann, har mobilen på laddning mor ifall det kommer något SMS, du Jeanette har vila från din blogg ser jag. Runo och ni andra hur har ni det?
Ann: "Jo, nacken bättre, men mer dragning ikväll, när så här får vi göra proceduren flera dagar i följd".

Upptäckte när mobilen var laddad att SMS från mor låg och väntade, skickat redan igår. Min vana trogen kompletterat under gårdagen med ny info här i bloggen.

Har också suttit i telefon en stund idag mor som nu fått upp alla rena gardiner utom en. Härlig känsla när det är klart och doftar rent. Lycka till nu hos doktorn med insektsbettet. Klokt av Tommie att övertala att söka. Åkte hem glad med recept på dubbeldos clarityn och slapp antibiotika. Skönt!

...och så faster Gunborg som sa att hon sin fridag som pensionär idag. Efter tvättdag och marktjänst välbehövligt med en sovmorgon ... men varför skulle det vara så svårt att sova då undade hon? Ja, man kan ju undra! Men så är det ofta...

Ann: "Vakna innan ljuset kom idag. Nu dagas det ute, svårt avgöra vädret för idag. Igår mest soligt men under dagen blåsigare och blåsigare, kort sagt fint att vara inne att titta ut på men inte att vara ute i... Nu har det ljusnat mer, solen kryper sakteliga upp bakom kullen, ser ut att starta bra dagen i allafall".


Ingen lista för dagen. Inte dags för biblioteket ännu annars så har jag blivit rekommenderad en bok som heter "Fjärilen i glaskupan" av Julian Schnabel tror jag det var. Någon som har läst den eller hört talas om den? ...något om stroke endast 42år låg som ett kolli tills...kommunikation med blinkningar. Något ljus? Det blev det här den lär vara grymt bra! Kunde så klrt inte låta bli att ta en vända in om bibblan och fick tag på boken. Redan läst en hel del. Återkommer!

Mats nappade inte på grönsakssoppa som jag var sugen på. Stekt sill (om jag får tag i någon), potatismos och lingon???

Ann: "Lägg till en klick gravlaxsås/hovmästarsås till stekta sillen med potatismos och lingon så får ni nästan en Karlshamns Vägga, urgott :-)"
TACK FÖR TIPSET!..glömde dock handla hem sås så det blev smörstekta fileer med kaviar emellan. O så gott!


"Jag tänkte kolla vårt bibliotek efter den där boken Den hemlige kocken,hörde om den i skolmatsprogrammet igen har tidigare fångat mitt intresse vid nåt debattprogram. Handlar om livsmedelindustrins tillsatser...
...Jag har för mig jag har en 'korv'ärtsoppa i frysen, skall efterlysa den, om ...förrsvunnen får det bli att tina köttfärssoppa till morgondagens lunch.

Men vad skall min Lallerstedt fixa till ikväll... det tål att tänkas på. Jag har en ny företeelse i mitt liv! Aldrig gjort tidigare (njo, ett kort tag när jag gick på kortison 98/99... hua) att tänka på figuren, men sen rökstopp har jag lagt på mig, kommer snart inte i vissa kläder och det är inte önskvärt så jag får tänka lite på kosthållningen i det syftet också nu, inte bara i jakt på kolesterol :-)"

Ärtsoppa klarar vi inte i det här huset gudagott att äta men sen... samma med bruna bönor som egentligen är en delikatess. Vem minns inte skolbespisningens bruna bönor med fläsk antingen för att man tyckte om dem eller inte.

Det där med att lägga på sig det är något som orättvist bara kommer, utan att man egentligen behöver anstränga sig verkar det som. Själv har jag ju aldrig haft några problem i den vägen tidigare. Ok jag rör mig en del men visst det blir mindre än förut, räknar man sen med att jag extrasover och inte rör mig under denna tid som förut var aktiv tid heller... det där med kläder som sitter åt och ibland ännu värre känns verkligen inte kul. Speciellt inte om man gillar dem. Jag vet att du mor har tips här (inte heller alltför betungande) skulle du inte kunna skriva med dina egna ord när och om du hinner?

Tyvärr kan jag inte lägga upp några av dina fina bilder Ann på bloggen men det gäller bilder överhuvudtaget. De vill inte fastna. Till er andra kan jag avslöja att Ann hade skickat fina bilder från det senaste rummet de renoverade (nä du har inte skickat dem tidigare Ann).

Så nu har jag och Lucky varit ute på en extra lång runda i lövprassel och i duggregn inte alltför kyligt, så är vädret här. Grått, rätt fint med de färgade löv som är kvar. Man känner sig rätt nöjd att vara tillbaka och att ha varit ute och rört på sig.

Msn:at en stund med Kalle innan han ska på jobb. Regnigt och trist i Helsingborg. Imogonkväll när han går av veckans pass kl 22 tänker han sig till Åhus och vi får väl se om Per-Olof kanske också är med. Sms kontakt med yngsta dottern.

Inga kommentarer: