Bloggintresserade

torsdag 9 oktober 2008

Glömd mobil

Ja, vad kommer härnäst? Vågar inte ens tänka på det...kanske bäst att börja träna kom ihåget?
__________

En ny morgon. Mats och jag försov oss idag...tur att man på någotvis har en inbyggd klocka som inte är så precis...upp med en farlig fläng...morgonrutiner på nolltime. Skönt att Eva är hemma och har koll på läget.

Ann: "Godmorgon, också sent här, vakna, HÖR OCH HÄPNA, kl 08:12!GötaPetter ;-)
...Gott ha dotera hemma? Därav nattsudd och försovning :-)"

Ja man kan ju undra vad det är som felar men något måste det ju vara. Långt sedan semestern? Fast snart är det pärelov för oss som jobbar i skolan: Kan väl inte vara många som har så mycket päror att barnen behöver vara lediga från skolan? ... Är det någon av er läsare som har varit med och plockat upp potatis? Hade vatt kul om ni ville dela med er!? Ja av erfarenheterna menar jag!
__________

Ann: "Hur går det, finns nåt i bakgrunden som lurar med nys och snörvel eller gick det hädan?"

Ännu inget brutit ut något nämnvärt...som brukligt är...om jag känner efter ont lite här och där öron, hals, tandkött (en liten egenhet jag har i samband med "förkylning". Men bättre att inte känna efter...

Min lilla förkylning förra veckan absolut borta, snabb rackare var nere för
räkning bara 3 dagar och ingen hosta! Jippie, jag lägger orsaken på
rökstoppet att det gick så fort denna gång med luftvägarna :-) Qul!

__________

Hann reflektera över hur höstigt det har blivit bara sedan i tisdags när vi kom den här vägen senast. Vi funderade under bilfärden över uttrycket "Det går fort när man har roligt"...om det är trögt nu, hur kan det då vara att veckorna bara verkar springa iväg nu. Det känns tycker jag som att det är helg hela tiden och det tyckte Mats också. När vädret är fint och när man liksom drar ut det gottaste... i det längsta... handen på hjärtat, är det inte då som tiden känns längre genom sitt innehåll??????... Fast visst svårt att hinna med allt man har på sina listor, kanske är det det...för långa listor???

Mor; "Tiden rinner snabbt iväg och fortast när man är lycklig och glad! Som vanligt är din blogg så innehållsrik och upplyftande att läsa! Bra! För idag är det dystert väder med regn och rusk."

Har sett er fina uppfart hälsa Tommie att det har han gjort bra. Nu kan han med gott samvete ta det lite lugnt för det är bra för hjärtat att jobba men med måtta. Tänk bara på hur mycket lättare det ska bli att skotta snö till vintern :-))!


Alldeles nyss var det en välklädd herre som ringde på dörren. Han undrade med amerikansk dialekt om vi inte behövde lägga plattor på uppfarten... och så är det ju men??? Eva-Katrine var snabb att säga att min pappa jobbar med sådant här (inte så nära sanningen men...) så det låter inte intressant för oss.

Ann: " Tror ni (eller rättare sagt era grannar då ni avböjt) skall se upp, kan vara er variant av det lurendrejeri som florerat ett par säsonger. Utländska arbetare erbjuder att låta asfaltera uppfarten för lågt pris"... Aha, irländare låter ibland amerikanska :-)

---

Ann: "Ser ut att vara en andra dag med grått höstväder, lite tungt efter alla fina glödande soliga dagar.... åtminstone inte iskalla grader".

Här har vi haft hyfsat väder hela dagen, faktiskt riktigt fint och soligt. Får väl dra till med farmors specialare idag: " Olika falla ödets lotter somliga har skithus andra bara pottor..."

---

Ann: "...Min lediga måndag nästa vecka (och kommande till jul) utbytt mot arbete att kompensera för att lördagarna försvunnit för oss svenska arbetare, alltid något :-) Har ju treveckors schema och nu är alla fulla till mitt utbud :-)

...Ja tiden går så fort, just nu får den lov att gå sakta, för vi har nu gått halva tiden av anställningstid från beskedet om nedläggning fram till årets slut.... apropos varsel etc, så deprimerande att sätta på radion eller TV:n och nyheter, varje dag var det varsel av si eller så många någonstans, nu etter värre varsel på flera platser dagligen.... hua. På måndag får fastanställda hos oss lappen om uppsägning... förhandlingarna på sluttampen dessa dagar".

Ja där ser man ibland så vill man verkligen suga på karamellen eller bara sega sig kvar. Usch, pratade idag med en som nyligen fick besked om tumörer. Nya besked heller inte mer upplyftande. Då gäller det att uppbåda all envishet, styrka och livsglädje som bara är möjligt!!! Det var också det jag försökte förmedla. Kändes nog skönt bara att få prata av sig en stund, att släppa på ventilen...

__________

En halvtimmes lur sedan fit for fight igen. Bestämde mig för att slopa kören ikväll och umgås med familjen. Mats ute och laddar batteiet på den gamle se om vi får igång den tills imorgon så Eva-Katrine kan ut och praktisera sin bilkörning nu när hon är hemma.

Inga kommentarer: