Bloggintresserade

torsdag 23 oktober 2008

Ta av dig skorna...

...visst jag väntade med att sjunga tills det gått någon timme...min farmor brukade alltid säga " Upp som en sol ner som en pannkaka". Om morgonen börjar alltför entusiastiskt så kanske dagen slutar helt annorlunda. Har du fått någon klarhet i varför man säger som man gör med kalvarna Ann?

Kort natt... oh så kort kändes det...som! Så mörkt och förhueligt... Men åker med Mats idag och tar bussen hem vid 13. Per-Olof påväg med grabbarna till England. Anna-Karin har vi inte fått tag i... men jippi (!) idag väntar vi hem Eva-Katrine och Karl-Mikael och så är det kördax. Mycket på tapeten alltså. Vad gillade ni tapeten på "Äntligen hemma" förresten häromkvällen? Snygg tycker jag! Vad heter hon är det Lolo som hade fått den gjord efter mönstret på en kudde?

Ann: "Snart är det veckoslut igen :-) Nu svart tisdagsmorgon och fuktigt ute...
Och nu är du vaken och har bloggat :-) välkommen upp till torsdagen! Jo, skitkul idé med egen tapet, och kelimtapeten var fin i Äntligen Hemma, var det den du menade?"

Ja just den!

___________

Kall morgon och under bilfärden såg vi hur älvorna dansade över fälten...mitt i allt kom en ensam cyklist. Det måste ha varit tolvan sa Mats...ja han vill väl vara udda fast han inte ens är jämn...

Befriande med ett skratt i samförstånd så här på morgonen.

Nu har jag arbetsrummet helt för mig själv en liten stund. Har skorna bredvid mig under bordet. Hett är här, begriper inte vad det är som felar...ytterst lite värme på värre blir det när alla 9 datorerna är igång på 10 arbetplatser. Allt på en yta av ca 35 kvadrat. Tur att vi nästan aldrig är här alla på en gång i alla fulla fall.

__________

Ann: "Matmuffins, är liksom lite grövre muffins med matigt innehåll, typ salami, fetaost, oliver och sånt (tar vad man har)... urbota gott nybakt att dela och bara lite smör på till en kopp rykande thé, eller som del i buffé ellervad du vill :-) Recept kommer!"

Se under gårdagens inlägg och framöver även i receptlådan...

__________

Ann: "Mer i munnen; i förrgår fick vi cirkus 6 kg älgkött av jaktlaget som fällde en i onsdags och det vankas älg till helgen på tallriken tänkte jag, mums, jag är SÅ förtjust i älgkött, klar favorit när man är uppväxt i betonggetto och aldrig sett eller smakat förrän i vuxet liv :-)...

---

...Det blev inhandlat löst thé av Rooibos Strawberry Cream och Änglagott samt påsar av Liptons Earl Grey Collection, de två första är nyheter för oss, skall bli spännande att testa. Fick också med mig en drygt 800 gramspåse med blandade färska svampar á lá Tina (Nordström) från City Gross, dock inte avsedda för thékoppen :-D

---

...Jobbar kvällen igen, skall innan dess hämta en köksvagn i trä på Ica, sista julklappen kommen. Mamma har en liten pall i köket med två trappsteg och på sittytan har hon saker stående, när vi var där i helgen kika vi på nya blendern hon köpt, pratade om vattenkokare och sånt och hon har ju ingen plats i lilla köket att ställa mer... så jag fick idén, jag som länge finkulerat om vad ge till mamma i julklapp, att en liten köksvagn i trä på hjul med 3-4 plan att ställa saker på vore kanon, och så var det rea på vagnen till råga på allt :-)"

__________


På bussterminalen plingade det till perfekt timat Ann SMS i väntan på bussen.

Ann: "Slagit in julklappar, solen strålar o nu vankas ärtsoppa o pannisar. Lunch på dig!"

... vad sugen jag blir!!! Allra helst på pannkakor, det ville jag haft häromdagen när vi hade grönsakssoppa men det passar inte tyckte Mats. Förresten någon som har provat ärtsoppa med punch???

... Ja soligt här med både i Krstd och i Åhus. Har nu varit ute en runda med Lucky. I sandaler men det känns faktiskt något bättre. Det hör till saken att jag jämt springer in i saker och det verkar som om nageln har blivit 2 över varandra. Kanske efter någon av de där otaligt grundstötningarna. Skit nu i tån, den kan man inte gräva ner sig för. Vilket underbart väder!!! Snart inga mer blad på buskar och träd men en hel del att prassla runt i och en sån här dag när det är torrt och varmt är det mysigt!

Nu har jag och Lucky delat på bakpotatisen och gubbröran som var kvar sedan igår och nu ska jag faktiskt hälla mig en stund. Få se om Lucky vill göra mig sällskap.

Inga kommentarer: