Bloggintresserade

lördag 18 oktober 2008

Viktråd

Mor berättar och jag håller i pennan (!!!)

Egentligen är metoden som jag använder lika enkel som effektiv om man har självdiciplin. Grejen är att dieter tröttnar man bara på att hålla. Det går ut på att förändra sin självbild. Välj ut ett tidigare fotografi på dig själv så som du vill se ut och sätt upp den vid en spegel. Tanken jobbar med bilden!!!

I korthet handlar det om att inte försaka någonting för när man äter vanlig mat men minskar porttionerna till hälften, och tuggar varje tugga 25-30 gånger så blir du mätt på mindre... Samtidigt tar det lika lång tid att äta portionen och du slipper sitta och titta på andra som fortfarande äter.

Jag själv är noga med att äta 5 gånger per dag frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och på kvällen knäckebröd. Fibrerna gör att magen jobbar på natten och du blir kvitt kalorier som du inte behöver. Men, detta var den matordningen som passar hemma hos oss. Kanske har ni middag istället framåt kväll.
Min fråga: HUR BLIR DET DÅ FÅR MAN ÄTA KNÄCKE TILL LUNCH DÅ OM MAN SKA PROVA DIN METOD?
Svar: Självklart kan man äta knäckebröd till måltiden om man så vill! Det går ut på att man ska bli mätt men inte övermätt.

Vad gäller motion brukar mor ta t.ex en extra cykeltur eller promenad.

Har ni frågor eller bara har kommentarer till mor angående hennes "hålla igenmetod" gör det på kommentarer härunder. Har ni provat den tänker prova den etc. ?

Det ligger på det psykologiska planet och för några år sedan såg mor ett tv-program där en psykolog talade om något som var snarlikt hennes sätt att banta. Och nu ska jag leta upp lappen som jag skrivit upp hans namn på och söka på google. Jag hittade ingen med det namnet men nu vet vi att han hette Paul McKenna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack så väldigt mycket... har tänkt vid enstaka tillfälle att, nej ta nu lite mindre mat istället, tänk på kläderna du snart inte kommer i och att du inte ser ut som du snart... och nu skall jag ta fram hela den tanken och kalla den Ingelas MORS TANKE och den skall praktiseras.
Ann