Bloggintresserade

söndag 26 oktober 2008

Spegel på väggen där...

Söndagmorgon klockan visar på en 20 minuter över 7. Vaken men synd att säga pigg. Smög upp för att kika in på Eva-Katrines rum om hon kommit hem ordentligt efter att Emelie och hon varit på Grand och dansat rätt sent igårkväll.

Ja på den tiden det begav sig för Mats och mig så gav vi oss av i tid, för att inte missa något av dansen (det var ju därför vi gick ut åtminstone jag), numera går de ut så sent som möjligt. Men ställena har ju också öppet längre numera verkar det som.

Jag bodde ju i Hässleholm och det var Björket som gällde åtminstone den period när vi inte åkte på disco till Centric i Åhus eller Mogambo och Tiffany i Helsingborg. Mats säger att han och grabbarna brukade ha roligast så länge de satt hemma, pratade och spelade kort innan de sen drog till dico Centric eller till Åhus Parken.

__________

Här i Åhus alltigenom grå himmel, något blåsigt, fuktiga plattor men svårt att avgöra om det har kommit några stänk från ovan under natten. Har varken någon regnmätare (har av någon dålig anledning aldrig haft) eller termometer (har inte kommit upp sedan vi bytte fönster i våras).

A: "Vaknat inatt av blåsten, och det skall till mycket blåst i detta stora bastanta timmerhus innan man märker den, och sovandes till råga på allt :-)Gråblöt morgon.


Ps. du har väl ställt om till vintertid...?"


Milla: "När man ställer om till sommartid ställer man FRAM utemöblerna. När man ställer om till vintertid ställer man TILLBAKA utemöblerna. Så tänker jag :) Hoppas ni har det bra. Här är ensamt hemma utan sambon :("

Tusen tack för tipset! Konkret och bra!
____________


A: "Nu måste jag stänga av, varningar igen om ont om diskutrymme på gamle Orvar... måste städa lite igen... jo vi skall köpa ny dator, men inte just nu, då måste vi ha tid att checka av allt som skall sparas och överföras till ny och det får vänta lite.

Jag har två obladade bilagor på bordet att gossa med i eftermiddag :-)"

Mats kom precis upp är påkädd och tänkte sig upp på Statoil för att fixa bullar och tidning...bara bilagan nu inte är slut det händer på söndagen, bäst att inte tänka på det får antar jag ta det som det kommer!...Vilken tur jag hade!!!

___________

Tänker krypa in en stund till i sängvärmen, bläddra i en tidning eller lösa ett Sudoko, ville bara se om det kanske låg något mail i boxen och öppna dagens blogg. Skulle tro att Lucky vill göra mig sällskap. Kanske upplagd på en liten massage.

Han är rätt pigg men man ser att tumören inte har slutat växa i hans bakände. Men eftersom han har klarat sig så här pass så tror vi att den är godartad och att han inte har fler. Det tråkiga är ju att vi inte kan hindra den från att växa. Han själv försöker. Ibland tänker jag att han vill ta bort den inte ha den där den känns bara besvärlig. Men vi försöker ta dagen som den kommer, något annat kan vi inte heller. Han är fin sa Eva senast igår, finns ingen med så len päls som han. Ok lite mer hull, men han har alltid varit trådsmal så det missklär inte honom. Han har fått aptit på livet. Både det han är med om och på mat, som tar upp större och större del i hans liv. Just nu är han lycklig för två av barnen är hemma. Denna veckan kommer Kalle hem efter jobbet både måndag och tisdagnatt. Han går ju inte på sitt pass förrän på eftermiddagen.

__________

Själv är jag ledig måndag (kompensation för onsdagen), men har sedan 2 långa dagar på kurs i Hässleholm. Hårt i min situation men ibland är verkligheten omöjlig att rå på. Kurs i motiverande samtal, och det lär sedan inte bli några päror plockade för mig resten av veckan...och förresten har vi inga snart inget grönsaksland längre. endast 2X 2 kragpallar på höjd där vi ska ha våra jordgubbsplantor och lite gräslök etc.

__________

Eva-Katrine är förkyld och har precis gjort vars en kopp te till henne och mig på timjan från vår trädgård och så honung. Ja jag vet men för mig i förebyggande syfte.

__________

Snart ska ungdomarna ge sig av. Kalle skjutsar Eva-Katrine till x2000 i Kristianstad och fortsätter själv emot Helsingborg. Ringde från Hässleholm hade lyckats köra ifrån sin plånbok så han blir kanske tvungen att köra hem ikväll igen efter jobb.
---

Mats och jag ska ta en tur till Ikea i Älmhult kanske bättra på julklappshögen? Se om vi kan få tag på en träskiva till, så att baren kan bli klar. (Vad sägs om en 95 kronors skiva på fyndet?) Just bestämt att Maria och Nisse också hänger med. Ljus, servietter, glödlampor och lite annat smått samt köttbullar i kistan.

Först en runda med Lucky! Hörs!


Nu ska Mats och jag titta på film vi hörs! Filmen som jag verkligen rekommenderar heter: "Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta" Huvudrollerna spelas av Ryan Gosling och James Garner. Handlingen kort är att man får följa ett par som älskar varandra genom hela livet. Kvinnan Allie drabbas av demens och Noah lämnar henne aldrig. Ja den är gripande...

3 kommentarer:

Anonym sa...

När man ställer om till sommartid ställer man FRAM utemöblerna. När man ställer om till vintertid ställer man TILLBAKA utemöblerna. Så tänker jag :) Hoppas ni har det bra. Här är ensamt hemma utan sambon :(
Puss och Kram

Ingela sa...

Ha ha ska försöka tänka på detta konkreta tips lilla Milla, TACK!

...Förstår att det känns ensamt men så får du pussa och kramas lite extra med honom när han kommer hem. Han har säkert längtat han också! Läser din blogg och vet att du skulle jobba i helgen då går tiden fortare. Puss och kram på dig med! Vad tycker du ska vi försöka ta oss till Malmö eller Köpenhamn hela klanen för att åka skridskor en dag före jul...om vi kan ordna för Lucky och Olivia?

Anonym sa...

Det låter som en utmärkt idé tycker jag :) Han kommer hem sent imorgonkväll, så då sover jag väl redan :P Nej, vi är tyvärr inte lediga något, har tenta nästa vecka så det är en hel del nu :S Puss och Kram