Bloggintresserade

fredag 17 oktober 2008

Fr(e)idag

Hej på er vaknade pigg som en mört första morgonen denna vecka. Härligt två Sms i inkorgen ännu bättre...från Eva-Katrine och ja...

SMS 1: Först bra (!) Eva-Katrine att du orkar ta dig till träning. För som du själv säger: Du känner dig hängig och då är det ett kanonsätt att råda bot på det. Själv föredrar jag att promenera...men det vet jag ju att du också gillar. Synd att vi vänner inte kan samlas gå på tur, snacka skit och blodigt allvar. Vem vet vi hade kanske både bättrat på hälsan, figuren och löst världsproblem. Så länge, får vi snacka med oss själva och snacka på bloggen.

__________

...Har du hunnit uppsöka kyrkan och höra om du får sitta och spela vid deras piano än Eva-Katrine? Jag tyckte det lät som en ypperlig idé!

Både Karl-Mikael och Per-Olof dök upp skulle tro vid halv 12 i natt. Hörde dem i dimman men då sov pappa och jag för länge sedan. Du har precis varit hemma Eva-Katrine men längtar redan efter dig. Ikväll ska vi ringa till dig Anna-Karin och höra hur du har det, bara så du vet!
__________

SMS 2 (Tänkte en människa som har blivit spritt språngande galen. Känner igen telefonnumret. Läs det om ni kan): Le att fall alla i dig fick det men. Det skickade som jäveln den slå vilja att du kommer så baklänges meddelande detta läsa ska man att insett väl du när.

Ann: "Fort gick veckan, så är det fredag igen. Lite dimmigt när jag körde hem igår kväll, nu på morgonen nästan tjockt ute, börjar lätta nu och jag ser liten fullmåne långt, långt däruppe... Igår var det mest grått och blött ute, idag ser jag än inte vad det blir..." Sol för hela slanten i Värnamo ser vi på kommentaren.


...Fniss, ser att du fått sms:et jag skickade till dig när jag skulle köra hemåt igår kväll, en ung kollega som slutat tidigare hade sänt till mig, brukar hon göra och jag fnissade :-)"

Samma här fast inte för att skryta så knäckte jag koden snabbt brukar faktiskt roa mig med att tänka baklänges.

NY UNDERSÖKNING TILL VÄNSTER, MISSA INTE ATT RÖSTA VETJA!

_________

Omöjligt att sia om vädret i Åhus ännu. Svarta moln i norr och i väst. Men... För att vara exakt spricker solen fram klockan 9.10 och himlen är som av ett under nu klarblå! Ja och då menar jag verkligen riktigt klarblå!Aha, upptäckte precis att jag så tydligt ser det härinnifrån min myshörna är ju för att häggmispelns röda löv har fallit och nu ligger på gräset.

---

Idag ska jag ta hand om pelargoniorna, rensa dem och ställa iordning formen (det är ett som är säkert och nu inga undanflykter). Har börjat men är inte klar. Måste slänga ord med pågen och har precis gett honom massage. Nu springer han runt här och visslar (ja på så vis känner man igen när han är i närheten, visslar jämt och kan aldrig vara stilla). Ja, jag pratar om Per.

Mats förberedde rännan till rabattkant igår efter jobb (i forna grönsaksland), så lökarna ska också komma på plats under helgen (som sagt inga undanflykter). Imorgon ska min kör uppträda på Åhus kursgård tillsammans med Åhus manskör som fyller 100 år. Missade träningen förra gången men Maria säger att jag fixar det ändå, så jag litar på henne och håller låg profil när och om jag inte är säker.

Svårt att vara tyst idag när jag är så pigg, men jag får väl göra tyst arbete en stund till t.ex. den nya stryktvätten, tassa runt och vattna fönsterträd och bädda.

__________

Ann: "Idag skall jag behärska mig och kontakta facket,har för minst fjärde gången sen timanställt arbeteslös i juni fått påminnelse och tilläggsavisering om avgifter och jag har betalat på öret vad jag skall, och måste åter upprepa detta till dem då en tilläggsavisering mötte mig i postskörden igår, suck. Jag skall även laga middag, komponera kvällsmat, plockstäda inför helgen och jobba kväll så dags börja dona!

Tufft att vara arbetslös, det förstår man inte förrän man är där. Inte nog med oron, dessutom blir man tvungen att vända kronorna och tänka på pengar. Tänk, och jag som inte mäktar med min andra halva. Du kanske hade kunnat jobba på den... fast så enkelt är det ju inte jag vet!
__________

Ann: "Svägerskan och svåger flög iväg igen inatt, en vecka i Egypten igen :-)... (... de sällan alternerar sig utan det blir Egypten...)"

Det är nog rätt vanligt att man väljer uppleva samma ställe kanske för att det är tryggt med igenkänningsfaktor. Själv hade jag om jag nu skulle vilja se mig omkring velat uppleva något nytt... om jag nu ändå var ute och reste...annars har jag svårt att njuta av att bara vara i stillhet. Om det blir för lugnt tänker jag för mycket på det därhemma).

...vissa platser skulle man gott kunna återse som ex. Rom där vi var 5 dagar för att fira min 0:a. Det är ett intet med knappt en vecka tidsmässigt i denna sagolika stad med en mängd kultur!!! Det finns ett uttryck att "Alla vägar bär till Rom" och det kändes i allra högsta grad som en central plats! Absolut vill jag dit igen nu när jag fått försmak.

...på torsdag berättade just Per-Olof reser han till London med kompisar för att gå på konserter och roa sig. Som en speleman var han.
__________

Så nu har Kalle och jag varit på EKO och handlat. EKO i Fjälkinge har börjat föra även grönsaker och frukt och de stora plastbackarna med varor berättade Kalle är sådana han lyfter hela dagarna. Tänker på dig Ann som blivit av med er butik.
Handlade lite av varje. Frukt och grönt men mest till djuren. Lucky fick grisöron och en ny leksak fast den tyckte han inte var så kul...som vanligt är det den som han fick gången före som plötsligt blev intressant.

Så nu ska jag dyka en lite stund.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ville bara säga hej så här innan lunch och säga SOLEN SKINER idag :-)

Ann

Anonym sa...

Sakanr dig också :) Japp visst är man duktig som tränar och nu blir det träning på dansgolvet ikväll.:) Du är duktig med promenader varje dag. Nu har jag röstat. Ha en underbar kväll...Puss