Bloggintresserade

måndag 8 september 2008

Grådisig och blöt måndagsmorgon

En grådisig och blöt måndagmorgon. Men det finns ju inget som säger att det inte händer saker fram på dagen...och kanske jag ser det nu när skorna ska på och Lucky och jag njuta vår runda. Börjar senare idag... farmor brukade säga : "Olika falla ödets lotter, somliga har skithus andra bara pottor..." Idag ville Lucky absolut till havet på vår morgonrunda så det måste det bli på eftermiddagen framåt kväll.

Ann: "Hur är det med gopojken Lucky? Du berättar om promenaderna och leverpastejen, men hur mår han, vad upplever du, har han det bättre? När du skriver om tårarna på stranden känner jag förtvivlan..."

Nej hur hade jag inte önskat och säga att det var på det viset!!! Men han har inte blivit bättre, han har egentligen bara blivit tröttare. De sista dagarna har han haft diarré och hans fina rumpa har blivit större. Det märks att något elakt växer i hans inre. Han är bekymrad vill inte ha tumören där. Och jag vill knappt ta ordet i min mun jag hatar den! Men kan inte blunda! HAN har en sådan livsgnista och vilja att vara nära och mitt ibland oss. Jag är viss om att det är just denna låga som håller honom vid liv och att vi nästan vägrar släppa taget om honom! Leverpastejen, kel i förtrolighet, stranden, massage, salveprocedurer, en och en annan leksak allt som gör livet värt att leva. Det är det som är viktigt just nu!

Ann:"Stilla blådisig morgon. Igår kväll innan skymningen slog det nog om för vips blev hela omgivningen dimmig, skogen, höjden, sjön och tjärnen".

__________
Ann: "Plockade undan en kasse med sandaler igår från hallen.... ledsamt det med. Men snart, när denna första nya mellantiden mellan riktig sommar och riktig höst är överspelad då väntar höstmys med levande ljus, varma mackor, rykande thé och lampor och lyktor kring hus och stugor :-) Börjar tidigt idag, ha en fin dismåndag! "

Själv väntar jag ett tag tills att Eva-Katrine flyttat till Stockholm (nästa helg) med att röja. På något vis ska vi fixa med så att hon får dit sina grejor till den nya lyan. Sedan i slutet på månaden ska vi hjälpa Kalle till Helsingborg. Lite tömt på grejor lär det bli så sedan får vi säkert anledning att plocka i ordning ändra om och att städa.

Skrivbordsarbete på jobbet på morgonen. Men under rasten när jag passar på att bliga på bloggen bröt solen fram. Men, det ser ut som om det kan bli kämpigt för himlen är rätt molnig.
Kvavt mestadels sol i moln. Dagens svenska sedan kunde jag ta bussen hem. Halvvägs till Åhus sol igen. En fram och tillbaka dag vad gäller sol.

Mats på väg hem, jag och Lucky ska göra oss redo för stranden. Kalle följde också med idag. På vägen hem sa han när han satt hos Lucky i baksätet: Jag minns att när vi var och hämtade Lucky i Huaröd satt jag också här i baksätet hos honom precis som idag. Vi mindes tillsammans och på något sätt var det som igår.

Mitt i allt Lucky precis som jag sa piggare efter varje besök på stranden så även ikväll. Mats och spelar korpenfotboll, Kalle och bowlar med sina kompisar och Eva och jag har sett en riktig rysare "snake on a plane", ja man kan ju föreställa sig vad den handlar om. Gäller att vara nykissad annars kan det lätt hända en olycka!

3 kommentarer:

Jeanette sa...

Hej Ingela!
Läser det du skriver om läget på Lucky...jag lider med er samtidigt som jag är så glad att ni tar vara på den tid ni har tillsammans på ett så förnuftigt sätt.

Hoppas filmen var bra!:-) Vet inte om jag skulle våga se den faktiskt, trots att jag inte är rädd för dem är det ändå läskigt med mycket orm på ett ställe:-)

Kram
Jeanette

Jeanette sa...

Hej Ingela!
Nu är det jag som saknar dig, tjejen! :-)
Då har du ändå kl.07.13 skrivit en liten kommentar på min blog:)
Är redan så van att du skriver något på din egen blogg direkt på morgonen så jag har en början att läsa då.

Kramar
Jeanette

braskaminer stockholm sa...

Vi på Företaget har stor erfarenhet av braskaminer Stockholm och kan stå till tjänst med råd och förslag. Berätta för oss om dina förväntningar och planer för kaminen så kan vi hjälpa dig hitta den allra bästa modellen. När du väl valt kapacitet och storlek så finns det ju också en rad med olika utformningar som kan ge det där lilla extra till rummet.braskaminer stockholm