Bloggintresserade

tisdag 28 juli 2009

Tisdag dagen efter The Day

Ann- dagen efter The Day med Pinglan och Masse: "Grå morgon, det regnade på småtimmarna. Vi har vaknat, pratat glatt om gårdagen..."

I Åhus skiner minsann solen idag :-) och här har ingen hunnit vakna mer än jag, ingen att ventilera med, inte ens Charlie som är av den morgontrötta sorten... Olivia bor nu nästan i granngården (precis som Emil) men har sällskap av Kalle som verkligen har tagit sig an henne nu.

Ann:... och lett åt att ni måste komma tillbaka, för minsann... det hjälpte inte att maken hitta er kameraväska nästan glömd innan ni åkte, imorse fann jag Mats jacka på träsoffan i hallen, fniss!

... (en stund senare-Lösning)... Micke kläckte idén nu! Eftersom Mats kör E4:an på söndag, är det lämpligt med bensträckare och kissepaus hemma hos oss som liten avstickare :-) om han vill träffa oss, fika/äta och hämta jackan :-) alternativt måndag när han åker hem?"

... undrar min sju om han inte har tänkt på det själv för igår när vi körde den första ringlande biten så kommenterade vi kameran och då sa han att han hade fått hämta den när han ändå passarerar Värnamo påväg till Strängnäs :-D

Ann: "... Vi har varit över hos Emil, han var så himla kramig idag och nu är han ute för dagen och hjälper maken som kör in vedpall till pannrummet.



Våra röda katter? Varit ute på den 'stora toaletten' och är inne igen och trynar, Gumman ligger på en flyttkartong (såklart) och Gubben på en köksstol :-)

Idag slapp jag finna snäcksnigel på insidan av vårt öppna sovrumsfönster :-)"

Tur du påminde mig här kommer den(!)... egentligen ett MMS från häromdagen då vi var på vägarna till Värnamo:



Ihh (!) Sovrumsfönstret andra våningen


 
Snigel på rutan"

Häftigt! Fler som var på utflykt denna dag... men, det har nog tagit tid sa Mats.

Ann: "... Skall bli spännande se dagens bloggande, för jag var ju med minsann :-D
 
Klem!"

(Nu förstår jag vad du menar, där har vi en bra beskrivning på kramar)

Ann (9.08): ... Nu tog maken lille Jo på tjänsteförättning i stan, jobbrelaterade ärenden alltså och solen har anlänt! Farfar ringde precis från Gbg och hade sol på gång, skicka hit den bad jag och han lyckades tycks det, eller så kanske ni delade från söder med oss :-)

... Naturrutan (9.20) Emil skuttade omkring på gräset, så fick jag se varför... han jagade minken som sprang över svärföräldrarnas gräsmatta, maken såg den också och sprang ut efter den, kom in och sa att jo, det var en mink och inget annat. Han undra vad den gjorde så långt från sjön... och jag undrar vad han menar för så långt från sjön är det ju inte :-D

... meny... you have it all on the blog :-D "
... dvs. Recepten till allt gott vi spiste igår fann en del annat "matnyttigt på vägen :-)"

... dels den ros som nu blommar ute i trädgården foton från mars i år

Så såg den ut då:




Och nyss Blommar med inte mindre än sju sådana här vackra rosor:


__________

Tidigare inlägg den 25 mars. Tänker tillbaka hur gott Irene och jag skrattade tillsammans åt historien. Det var under den period när vi hade intensiv kontakt med varandra. En period när hon var inlagd på sjukhus pratade vi vid ett tillfälle i telefon och jag läste upp följande för henne:
"Om ni tycker jag är lite frånvarande, trött och konstig så ska jag berätta en sak för dig så att du lättare kan förstå mig. En konstig gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån. Jag har inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där.

Hon är en listig jävel. Hon håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne. När jag ställer mej framför spegeln så står kärringfan där och täcker nästan hela mig, så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild. Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara tillbaka. Jag tycker det är ganska grymt.

Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala någon sorts hyra, men nej. Hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis. Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig. Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom!!!
JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärringfan stjäl.Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna.

Men det är inte bara pengar som försvinner. Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt såna saker som choklad, vin och annat gott. Jag kan inte ha sånt hemma numera, hon tycks vara riktig sötrövad. Men hon borde nog se upp - kilona kommer fort. Tror att hon förstår problemet - säkert justerar hon min våg så att den visar för mycket när jag stiger på - och på så sätt får hon mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt.

Stackars kärring, för att vara en gammal människa är hon väldigt barnslig. Hon ändrar på mina kläder så att dom inte längre passar mej. Sen så rotar hon även i mina papper och andra saker så att jag inte kan hitta nåt längre. Detta är särskilt tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt.
Hon kan till och med röra om i mina videoband, så att jag spelar över sånt jag skulle ha kvar.

Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut, så att jag knappt kan se vad som står. TV:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel. Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre. Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom. Tycker ni att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis ???

På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande. Hon följer mej vart jag än går. När jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg och står framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i
spegeln. Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne.

Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på - men vad tror ni hände när jag skulle ta ett nytt passfoto? Just som det blixtrade till ställde hon sej framför mej. SÅ NU MÅSTE JAG HA HENNE I PASSET 10 ÅR FRAMÅT !!! "

KÄLLA; ? Men ett gott skratt förlänger livet!!!

__________

Nu paus ska ut och powergå med dotra innan hennes kassajobb börjar!...

kom hem med ett par foto till Micke på snickarglädjen på det där huset i Äspet.


... och detalj i närbild:



Kommentar härunder från snickaren: Snickarglädjen jättesnyggt, bara be Mats såga... sa maken :-)

__________




Mängder av fjärilar i trädgården och i fjärilsbusken idag... och då talar jag om hundratals. Hela luften vimlar av dessa färgranna nykläckta fjärilar.



På promenad till Ottos tretopparglass för att spisa vars en strut med en kula plingade det i telefonen. Alldeles nyss hade vi kommenterat att Mats semester snart är slut och följande bild syntes på min display :-)



Finja påväg i Värnamo?

Kommentar härunder: "Yes, Finjaandan spridits till våra vägar idag :-)"

Skönt att höra din röst Per-Olof, glad att höra på linjen... att er resa och stugan vart mysig... även om inte vädret var det bästa. Då får man hitta på något annat än att sola. Vi längtar efter dig... glad blir jag att du kanske dyker upp i slutet av veckan en vända... skulle tro att farsan ser fram emot fler matcher i tennis... Kalle fick köpa ett fint rack av Håkan som vunnit ett för 200 pix... kul att höra att du har tvättdag i tvättstugan medan din lilla Milla är på jobb.



Skjuts av Kalle till Åhus Musik & danskväll på gamla torget och sedan promenad hem. Kanske såg vi dig Maria i så fall hade du tagit plats på en stol rätt långt fram... hade klarblå tröja och solisar dagen till ära. Vi kom sent och fick stå alternativt vila de lurviga sittande på trottoarkant :-)

Tidigt i säng. Tror jag ska läsa en stund medan Mats kollar på friidrott. Och jo, jag har skickat bilder till dig men upptäckte nu att det inte kunde nå dig. Vi får vänta och se tills imorgon annars gör vi om försöket :-)

... trodde ju jag men, i stället blev det kort i uterummet med två av våra stora barn. Mor (ego) som låg bra till hela vägen tappade allt på slutet! Hade sparat läsningen, men det springer inte iväg :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Yes, Finjaandan spridits till våra vägar idag :-)

Anonym sa...

Snickarglädjen jättesnyggt, bara be Mats såga... sa maken :-)