Bloggintresserade

söndag 4 oktober 2009

Kulen söndag och Kanelbullens dag

Ann (7.47): "Mörkt var det när vi vaknade, och regnade gjorde det. Hade ju glömt ta in lyktan och fick en ofrivillig dusch när jag hämta in den. Nu har dagen grytt och det är grått och usligt ute och börjar blåsa upp tror vi.
__________
 
Igår fortsatt röj i svärföräldrars hus, bjöds på svägerskemiddag. Vädret tillät att tända på bålet som brann upp. Hem med lite mer än tidigare; litet bord, väggdammsugare, en av tv-apparaterna och lite smått. Nästa helg inget jobb i huset, utan 'lediga' har vi bokat.

"... Sovrumsväggens 32" bytt till 42"


__________
 
Svägerskorna mystiska igår, och maken fått mail om att vi skall till en parkering i stan idag 13:40 "Ha lediga kläder och en vinnar instinkt på laddning. Vi ses där." Hmmm..."

Såna överraskningar gillar vi Kanske läge att ha stegräknaren på , kanske blir det några steg...

Ann senare: "Yes, det lär bli steg, maken räknade ut att vi skall bowla :-)
 


Funderar på att skriva en liten lapp á lá 'Kilroy was here' och åka förbi och sätta på bowlinghallens dörr INNAN vi möter svägerskor och svågrar nåt kvarter bort :-) Det vore lá en överrasking det mé :-Dhttp://sv.wikipedia.org/wiki/Kilroy_was_here
__________
 
... Nu har jag en groteskt kyckling i ugnen, en havrebrödsdeg går i maskinen och lite pappersarbete att uträtta och maken i källaren och renoverar. Vi fick blå himmel och solsken innan, men nu har nytt usel glidit in över oss och regnar gör det".

I Paradiset blåser det och kommer lite småstänk emellanåt. Har ändå satsat på att hänga ut en maskin tvätt i brist på tumlare. Kanske blåsten funkar! Sopat lite och plockat iordning. Nu inne för att sätta på en "köpp" kaffe.

Blev inte mycket mer gjort ute idag :-) för vi fick besök av Maria och Nisse som tänkte att i trädgården kan man ju ändå inte vara idag :-)
 
__________

Sovmorgon i Paradiset ännu en dag.

Natten som gick har varit regnig och blåsig. Riktigt ruskväder med andra ord. Blåser fortsatt friska vindar precis som om de vill ruska runt i kronorna för att klä av värmande löv. Marken på baksidan ligger tät av piggar från grannens höga tallar precis i tomtgränsen tätt lika mycket på vårt. Vi har ju ett stort exemplar själva men som vi brukar vara rätt noga med att rensa ut. Senast var ju i våras. Varannan minut ser vädret nu rätt hyfsat ut genom fönstret. Solen skiner dock inte från en molnfri himmel... men så nästa tar en by fart vinden viner och får mig att även inomhus dra koftan tightare runt axlarna för genast ser det inte så skönt ut längre.

Ämnar trotsa vädret och ut i trädgården en liten stund göra det vi kan vi får väl se vad!
---
... har förresten börjat så smått och kolla efter nästa veckas soppa och har funnit ett recept på "Fisksoppa med smak av aioli": lök, morötter, purjo, röd paprika olivolja, fiskbuljong, saffran, basilika-timjan buljong, stark tacosås, fraiche, torsk/spätta, skalade räkor, tomatkross.

Aioli: fraiche,fettfri majonäs, vitlök salt
Fullständigt recept kommer! Ville bara ge en hint!

Någon god efterrätt blir det så klart!
__________

Städat av de värsta hundhåren. Gud vad den killen fäller, underligt att han har någon päls kvar. Promenad nerom surfinghörnan, Charlie rastat av sig rejält i sanden. Vattnet hade dragit sig tillbaka rejält... endast äckliga maneter låg kvar en bra bit ut där det brukat vara vatten.

... Hem och bredde räkmackor, tog först vars ett välgörande bad i väldoft och bland tända ljus. Sedan njöt vi mackorna.4 kommentarer:

Anonym sa...

Kanelbullens dag på er!!
Perfekt fikaväder idag iallafall :-)

Ann

Ingelapingela sa...

Tack för att du påminde oss... hade för ett ögonlock glömt bort det!

Ingela

Anonym sa...

"fettfri majonäs"...? Bara en liten önskan om att begrunda vad fettet ersatts med....

kockAnn :-)

Ingelapingela sa...

Hoppla, tänkte inte Mats på och faktiskt inte sen jag heller!