Bloggintresserade

lördag 31 oktober 2009

Lördag och Allhelgona

... Godmorgon mina vänner! Något sent innan jag öppnar bloggen. Klarblå himmel, frostkallt ute. Passade på att efter morgonbadet kränga av lakan, rista och hänga ut sängkläder på kylig luftning och piska madrasser och kuddar. Nu renbäddade och fräscha sängar.

Nu har det blivit frukostdags... mindre hotellfrukost på hemmaplan... som kaffe, juice, gröt, ägg, frallor olika slag av pålägg osv.

Ann: "-6C denna arla morgon när vi steg upp...
__________

... Fixat med torr tvätt, jo maken kom hem med överraskning igår, den svarta torktumlaren har äntligen nått Sveriges marknad ("tillhörande" vår tvättmaskin) och invigdes förstås igår kväll! Ser ut som en nattklubb :-)"

Måste vara kanon nu då det blivit svårt att få något torrt utomhus. Rena rama fröjden att jobba ute i tvättstugan numera förstår jag.
__________
 
Gravljus inköpta, tio styck och snart dags åka iväg. Vi skall bl a till Sveriges största och norra Europas näststörsta kyrkogård, Kvibergs i Göteborg, 130 h stor och där vilar min gammelfarmor och farbror".
__________

Familjen Andersson här på eftermiddagen. Kaffe, kortspel och samkväm. Fick njuta Eriks pianospel... han spela ju sedan i somras med en av mina arbetskamrater som privatlärare. Stört omöjligt att komma med i Kommunala musikskolan års väntetid. Så duktig att räkna och har börjat träna julsånger inför julen då han ska stå för en del av underhållningen.
__________

En runda till stranden där havet låg kav lugnt och solen gassade. Vi fick oss en härlig runda och Charlie t.o.m. ett dopp i havet och en dusch då vi kom hem.
__________

Kycklingsallad så festligt och gott på porslin från Högvakten Mats farföräldrars Hotell, Pub och resturang.


__________

En liten plantering i en hängkorg med färgade höstlönnlöv i botten mossa och en ljungplanta.

Ljuslykta på plats på utemöblerna.
Passade på att fota det i kvällsmörker då Eva-Katrine, Charlie och jag tog kvällspromenaden. Samtidigt förberedde Mats för kakling på gästtoan.
 

Inga kommentarer: