Bloggintresserade

torsdag 29 oktober 2009

Kostymtorsdag i trädgården

MorgongosKom nu då, snälla...Soluppgång i ParadisetTänker att idag måste vi ut och städa utomhus... plocka undan, sopa, räfsa, årets sista gräsklipp, till tippen m.m.Ann: "Solen stiger i olika gula och brandgula färger och det är rosablått på motsatta sidan himlen... vackert värre! 

Lite ömt idag, men helt ok det blir väl som sist att framåt eftermiddagen segnar man ihop och får ont och musklerna stagnerar :-) Gissa om maken blev överraskad och glad av att plantorna är klara! Två minuter över tolv steg vi ur parkerad bil jag och mamma, och två minuter över tre klev vi in i den efter uträttat storverk :-) Hemkomna fick vi fisk under mandeltäcke i matlådor, kaffe och så kom maken hem och fick berättat hur vår dag varit. Stor sten fallit från hans axlar sa han :-) 
(glömde markberedningen i kostnaden igår, totalt drygt 50' )
 
Idag? Ringa mamma och höra senare om hon kan stå upp :-) så här dagen efter!
__________

EXCELLENTO

... Fantastiskt, fått hjälp av generalagent att ändra inställningar på vår kaffemaskin så att espressovalet passar i mina mocca och espressokoppar :-) Gamla inställningen var för mycket så det rann över kopparna...

:-)

 
__________Eftermiddagen inte slut, klockan är 14, men mycket redan gjort inklusive biltvätt. Rätt skönt ute, fortfarande 6 C, men det börjar kölna på efterhand som solen inte orkar värma på samma sätt. Himlen oroväckande mörk, det börjar också blåsa upp så ännu fler löv lär ju falla men farmor brukade säga "Det man har tatt, det har man tatt" och det är ju lika sant som självtröst.


Eva-Katrine botaniserade i frysen, fann laxkotletter och tänker överraska med maträtt idag. Soppa då, tänker ni kanske, men den här veckan blev det Eva-Katrines hemlagade grönsakssoppa redan i tisdags...

Laxgratäng

1 laxkotlett per portion
Kryddas med vitpeppar, salt och citron
Steks i ugnen tills den är klar

Under tiden gör potatismos gör en sås med matlagningsgrädde, mjölk, riven ost och vitt vin krydda med svarpeppar och salt.

Skiva squash över laxen häll över övrigt in ugnen tills moset är klart.

Väldigt gott. Eva-Katrines hemmasnickrade recept.
__________

Ann: Mmm. Känner du igen den, nu hos mig

Recept inlägget förra torsdagen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

matlagningsgrädde -
"Ju lägre fetthalt desto större risk för tillsatser, står det i boken. Innehåller grädde och stabiliseringsmedlet “karragenan”. Låter inte så farligt. Men jag tittar i min nyinköpta bok och kan läsa att karragenan framställs ur vissa rödalger. Låter inte så farligt. Läser vidare: “Cancerframkallande i djurförsök“."

Ingelapingela sa...

Usch då sa Eva-Katrine och lovar inte använda det någon mera smakar säkert lika bra om inte bättre när man vet skillnaden med vanlig kaffegrädde.