Bloggintresserade

måndag 5 oktober 2009

Mån...dag

... passande namn för det är just vad det är idag, och full är den och... dessutom vacker. Lysande även från en uppvaknande himmel. Ja, vi noterade ju den redan igårkväll och jag bannade mig själv för att jag glömt mobilen hemma under kvällspromenaden. Vi blev stående nere vid havet njöt andlöst av hur de starkt lysande månstrålarna la sig som ett skimmer utöver vattnet.

Önskar er och oss en godmorgon... till trots en vidrig morgon att stiga upp (Mats bekräftade att han tyckte detsamma allra helst idag.
__________

... Blev sent igår. Mats körde med Per-Olof och Millas KIA och mötte vår bil i Hässleholm. Den hade varit på semester i Stockholm under helgen (snart hittar den väl på det hållet själv :).

... Jag stannade hemma hos Charlie och det tog inte lång stund förrän jag somnade... och sov... tills Mats kom hem med "ny" telefonbänk. Den är nu på plats... om vi ännu var halvt om halvt i sömne. Lär kanske hända en del... justeringar i eftermiddag om jag känner mig rätt... det för ju med sig lite pyssel och knåp när nytt kommer till.


__________

... klänningen har jag inte ens tagit upp ur förpackningen Eva-Katrine. Det får bli en senare fråga (läs eftermiddag), men jag kände allt igen det rutiga tyget igenom plastpåsen. Ska bli kul att packa upp och prova när jag kommer hem. Jo jag har packat upp den och jag har provat den konstaterat att den passar och jag tycker att den är lika enkel som snygg.

Eva-Katrines kommentar: "... Väntar fortfarande på foto på klänningen, spännande:)

Sen ska jag fota och visa hur det ser ut nu i lägenheten med de nya möblerna".

Det ser jag absolut fram emot att se dina bilder på lägenheten alltså! ... Igår kände jag mig så risig att jag inte orkade lägga någon energi i klänningsfrågan, men idag då kanske :-).
__________

Ann (7.45): "Klar himmel med lite slöjor över månen som dröjer sig kvar denna morgon. Vi har 5C, vinden mojnat. Vädret i helgen har ju inte varit önskvärt alls men heller inte så illa vi befarat tack och lov.
 
Väntar sotaren på morgontimmarna.
__________
 
Jo, någon i hushållet mitt fyller år till helgen, och det är inte jag, så bowlingen var syskonen+respektives present lite i förskott och jag slank med på köpet som födelsedagsbarnets respektive :-)
 
Precis den Kilroy-teckningen skrev vi ut igår du har lagt in på bloggen, tejpade upp på bowlinghallens entré och åkte vidare och mötte upp sällskapet, maken passade på att haspla ur sig 'en Kilroy' och 'som Kilroy' så att alla hörde (men inte förstod) innan vi skulle åka i karavan till 'överraskningen' och fick en extra tur med nästan tre varv i en rondell :-).... Väl framme vid bowlinghallen visade maken dem på lappen och gissa om VI fick se överraskade miner :-) Kul present iallafall :-) (maken bara bowlat en gång för 1½ år sen å jobbets vägnar så att säga, jag fick bowla på min möhippa, det finns bar där med)

Gillade verkligen Mickes stil när han med klotet i hand och stora steg avancerade emot den aktuella banan. Var det bara engångskul... eller ni kanske har fått blodad tand av resultaten?

Själv är jag inte förtjust i Bowling men då beror det snarare på hallen. För min hörsel är det alldeles för höga ljud och stökigt. De andra i familjen tycker det är rätt kul och det händer ibland för i Åhus har nu fått en egen bowlinghall. Lite synd att man inte fixar det när det nu äntligen startat något här En annan går bara och längtar efter det utlovade badhuset.
__________
 
Lite mindre uslig idag, igår förmiddag slank nåt usligt fram och jag fick så där ont i halsen, örat och lymf och mandlarna och varm i ögona och så, så jag var rätt låg igår, när vi kommit hem efter fem med tidningar, bilagor och lite choklad gick luften ur mig att jag missade säkert 90% av nåt repriserat program som rullade på tv:n... lite piggare efter tuppluren. Maken varit sån halvuslig flera dagar nu, men det blir inget av det, bara långdraget usel liksom.

Skriv som du talar- sa nån kampanj förr och jag kom på att jag menar
"långdraget USCHEL liksom"
 ... och USCHLIG  :-) HALVUSCHLIG
__________
  
Soppan du hittat låter verkligen lovande, spännande få erat utlåtande sen. Åh, räkmackor vad gott! Åh, va sugen jag blir t o m så här på morgonkvisten :-D Och du har fått teakbänken hem, så kul! Var den som du tänkt? Hoppas på en dagsljusbild kan man kanske göra.. :-)
 
Svejs!"
__________

Nyss hemkommen från en promenad med Charlie i solsken, klarblå himmel, men aningen blåsigt fortfarande.

Alltså där är den igen Äppleprydnaden som jag beundrar... ja den står på spisen men så pass långt iväg att det blir svårt att se. Men ta sikte mitt i bild så förstår ni vad jag pratar om!På tal om äpplen här inne och dekorerad Höstbrevlåda:

__________

"Eftersläntar sparris" Vilken underbar grön färg... liksom skir vårgrönska... Visst blir man rent glad!För den intresserade läs mer på sidan: http://www.sparris.se/
Det gjorde jag och att sparris var så nyttigt det hade jag igen aning om. Det innehåller ämnet folsyra och jag läser:

"Risken för bröstcancer kan halveras, risken för dödsfall vid stroke avsevärt minskas liksom risken för cancer i matsmältningssystemet m m. Men ingenstans nämns det att sparris är den utan jämförelse rikaste folsyrekällan bland livsmedel". Det här måste ju bara intressera KockAnn!

Kanske dax för en liten egen sparrisodling... nu är det ju bara så att det dröjer innan den kommer igång så bäst att starta direkt? Fast läste mig nu till att den ska planteras på våren och kommer igång året efter. Mats och jag har pratat lite om det men det får bli en senare fråga efter vi har rensat bak Kalles stuga där är nog ett ypperligt växtläge. där kunde de samsas med ex. vitlök...
__________

Ikväll vankas det spaghetti och köttfärssås i Paradiset. Ska bli gott får väl näst intill räknas som husmanskost. Oh, vad jag älskade det när jag var liten... tyvärr var det oxå så att jag inte kunde sluta äta när vi hade den rätten så det gick jämt som det gick. Ändå sa alltid farmor att det är klart du får mer men glöm inte känna efter.Den här köttfärsen var tillredd med kärlek, soltorkade tomater, hela champignoner och persilja... oxå Heinz ketchup såklart.

Eva-Katrines kommentar: Vad hände med biffarna? Orkade inte pappa? :)

Men det så gott ut, vi hade riktig fest här som du vet och sen blev det ett bad. Och nu ska vi titta på den svenska filmen allt flyter som jag hyrde".

Ja nu pratade jag ju med E-K som ni förstår igår om lite allt möjligt bland annat hade jag hittat ett recept på färsbiffar (innehållande det vanliga samt kalvfond, fransk senap timjan samt med sås med svamp, grädde, svampbuljong, majsstärkelse, soja tänkt att serveras med stekt potatis och sallad) men det får bli en annan dag!
__________

Sen en avslutande "fönstertittarkvällsrunda" tätt följt av en kopp kaffe då vi kom hem. I stort sett ingenting mer... sånär som på bingen och kvällsnyheterna på tv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad hände med biffarna? Orkade inte pappa? :)

Men det så gott ut, vi hade riktig fest här som du vet och sen blev det ett bad. Och nu ska vi titta på den svenska filmen allt flyter som jag hyrde. Väntar fortfarande på foto på klänningen, spännande:)

Sen ska jag fota och visa hur det ser ut nu i lägenheten med de nya möblerna.

Ha det underbart ikväll! Kram Eva