Bloggintresserade

lördag 17 oktober 2009

Lördag

... vaknade tidigt, egentligen vid den tiden då klockan brukar tjuta. Efter ett par timmar ute i cyberrymden har det nu hunnit ljusna utanför mitt fönster och nog hade det snart smakat med en kopp kaffe. Jag noterar att de vackra höstfärgerna från Mispeln nu har spritt sig till Kolkwitzian eller Paradisbusken... kanske ett mer lämpligt namn här i Paradiset.

Ja, ni ser, visst är det väl så att solen får björklöven att lysa upp i än mer gult? Hoppsas!

Ann: "Grå himmel men stigande lufttryck har vi. Idag är vi skogsmullar. Ha bra lördag!"

Kort och koncist... väntar med spänning på att kanske få reda på mer vad det innebär.



Själva tänker vi oss efter att Charlie fått sin lördagstur, en runda in till staden. Kanske kolla på mobil för det är ju dags att byta in min... men jag tror ju att de har stängt på PMR idag... vi får väl se...
__________

Har fördjupat mig i gårdagens strokeinlägg och därför inte kommenterat ditt inlägg om vad hette det nu låt se "popnitat furuplyfa och isolerande frigolit"... vad innebär det mer konkret undrar en lekman. En matkällare låter fantastiskt och så nimt att ha den närheten från köket "I was there"!!!
__________

Förresten finns nu även svaret på gåtan på plats i torsdagsinlägget!


__________

Ett stort grattis till Åsa Kronqvist som med bakgrund från förskolan och sedan grundskolan idag innehar tjänst som IKT-pedagog vid LärandeResursCentrum, Högskolan i Kristianstad. Och nu senast har blivit utsedd till att mottaga "Guldäpplejuryns särskilda pris 2009" för sitt idoga och framgångsrika arbete runt Ugglebloggen. Den ligger bland mina favoriter och är just vad den är... och många andras bevisligen!!! (Det var under utbildningen jag och Åsa möttes första gången och sedan ute på en grundskola).
__________

VISST EN HÄLIG TUR NER I TÄPPET OCH HANÖBUKTEN:

... hör bara hur hur härligt vattnet slår emot stranden och kolla den stora stenen en bit ut som översköljs av vatten emellanåt.



Roliga och märkliga molngubbar men väldigt skönt när solen bröt igenom som här:



Snus i sanden...



Klart att man ska ta sig ett bad:



Så klart ett tosingryck och som toppad rusade Charlie runt runt i sanden. En stunds gömmelek blev det.


En eftersläntarnyponros, och man drömmer sig bort för ett ögonblick...



Det här tyckte jag då liknade en gädda... allsåledes "en gäddrot"



Tillbaka genom skogen till parkeringen...



Då mötte vi en trevlig norrlänning med sina två fina Lejonhundar. Charlie visade på vägen emot dem sanna "Border Collie tendenser", att ömsom krypa och ömsom lägga sig ner med ett vakande öga framåt.

Våra båda "smågrabbarna" lekte en liten stund med varandra... den andre pojken var 1 ½ år och Charlie närmar sig ju 10 månader. Vi som ser Charlie som stor hund i vanliga fall... men bredvid den andre såg han då snarast liten ut.

Vad gäller husse vilade här då inga ledsamheter. Vad härligt med människor som har så nära till skämt och skratt! Kan inte vara helt lätt att hålla två så stora hundar... man känner sig ibland som en trädkramare sa husse då de valde vars en väg runt ett träd...

Eva-Katrine
: "Han är den vackraste hunden på denna jord...

Meddelande till pappa: Du ska köpa en ny jacka tycker jag. Vad mamma än säger... :)"

Lite roligt att det är pappas älsklingsjacka och att jag vill att han ska använda sin skinnjacka när vi är utanför tomten :)
__________

En vända till stan. Hem kom vi inte med någon ny mobil, men lite bra och ha från RUSTA, nedsatt klinkers på Cheepy till gästtoaletten. Mats har ju varor att hämta ut på Finja betong bla. ett par vinster så då det inte går att jobba utomhus väntar innejobb... ingredienser till Stockholmspizza från Willys och jippi idag "hittade" jag den här skinkan:



Bröderna Nilssons Gästabudsskinka (märk väl kokt); Traditionella delikatesser med få tillsatser

Oh vad gott! Och så mätta ska bli skönt med en kvällspromenix i mörker... alltid finns det väl ett och ett annat fönster att snegla in i... kan undras vad andra hittar på en kväll som denna...
__________

Tomt i stryktvättkorgen nu är det kväll kan undras vad vi ska välja se på tv.

2 kommentarer:

Maya sa...

Har med lagt upp lite bilder från vårt vackra höst Åhus :)
Ha en härlig kväll
Kram

Ingela sa...

Ja, visst är Åhus vackert, benägen att hålla med Kent Olsson då han skriver inte en vackrare plats på jorden!

Norrlänningen som jag berättade om har sommarstuga här i Åhus och han och hans fru pendlar hit så ofta de kan. Främst då för att kunna vistas vid havet.

Fina bilder från din trädgård och omgivningarna. Kram Ingela