Bloggintresserade

torsdag 1 oktober 2009

Höst

... Ja nu är det då sannerligen höst ute och "torsdagsväder" dvs regn, piggar från Åhustallarna ligger som ett täcke över jorden och även löven börjar följa så smått efter. Däremot inte alltför kallt 9 C och förresten rätt milt och friskt även på kvällen igår när vi bestämde oss för en något längre runda längs strandpromenaden i mörker. På trädäcket ligger fullt av kastanjer från grannens träd så de ämnar jag ta dän under dagen.

Den här höstastern fick jag syn på igår när jag kom hem. Det är en planta som av ett mysterium bara fanns där ett år. Ja vi hade redan låga blå höstaster men vilken färg på den här högre varianten... och den skulle bara veta hur modern den är just i år!

Även i badrummet råder det höst. Veckans höstbukett med löv i vackra färger och blommor av höstarter ligger idag lika mycket på bänken... vilket manar till städ i badrum och ny bukett :-)... en del annat på dagens program:

Fortsätta projektet jag startade igår att ta ut alla böcker torka hyllor och dammtorka böckerna. Brukar alltid hitta en massa som jag förloras i på vägen så det tar tid Igår hann jag igenom 1/5 så det är allt lite kvar, men passande sysselsättning till dagens väder! Sen ska vi ut på Charlierunda... cykla till byn och inhandla kål till soppan den missade Mats igår samt färska ägg till pannkakorna! En vända inom Biblioteket och låna om en bok... ringa Gunborg och så hoppas jag hinna stryka lite.
__________

A: "Morning. Ingen frost idag, 6,6C, däremot regn mot fönsterblecken sent igår kväll och tidigt på morgonkulan idag. Min krossade lövmatta vid almarna är lika dold av nya fallna löv igen efter gårdagen ser jag genom kontorsfönstret medans gryningen masar sig fram.

Körde mamma med grejer till Erikshj igår, vi handla i några butiker.

Soffkuddöverdrag 50x50 á 25 kr (Jysk) som jag anade skulle matcha gardinlängder jag bunkrat från ex-jobbet,

Snacka om känsla för färgnyanser!


"... en grå sjal och lite proviant. Hemkommen laga jag senapsfärssoppan som maken har med i matlådan till jobbet idag.

Ah, den lila astern är nog samma sort som svärmor har borta vid skolhuset, så fina och precis som du säger hur inne är den inte detta år :-) Gick så fint ihop med blommande kinesisk kärleksört till bukett till svärföräldrarna.

Höst på dig!

... (8.45) "Hagelregn drog förbi. Blåhimmel på ingång "
__________

GISSA ÄPPLET


... Ingen av oss vet vad detta äpple heter, t o m pratat med makens kusiner på vars barndomshem trädet står och undrar om du vår trädgårdsgummepingla har en idé om vilken sort?



Äpplet normalt i storleken, moget nu. Skalet väldigt annorlunda, både texturen att ta på samt kulören, det går i nån varm vinröd färg


... inte alls äppelrött. Smakar gott men inte utmärkande om man skall vara sanningsenlig. Min favorit hos svärföräldrarna".


Jo nu är det ju så att det finns ett rätt stort intresse för natur, växter och djur gick t.o.m. en fristående kurs på högskolan som hette "Djur och växter i svenska biotoper" dock måste jag erkänna att den här frågan kräver helt andra kunskaper än de jag har. Kanske Nisse vet?
__________

Gapskratt

Mustig färssoppa




"... Jag visar min... om du visar din...
:-)



Receptet på tisdagens inlägg





Ps. Fick en deja vu upplevelse när jag stod vid spisen, mängden senap i receptet förslår inte långt i min smak för att märkas, det blev nog både två-tre gånger mer :-) Så smaka dig fram".

Förövrigt antar jag utmaningen men fotot låter vänta på sig ett bra tag till.

Soppan nu på plats fick siffran 8 av 10 av Mats och mig (gillade den mustigt starka smaken av senap) och 7 av Kalle, som mest gillar tomatbaserad typ Minestrone.

Eftersom vi numera har soppa på torsdagar har du något lämpligt recept? Vad gäller detta receptet så frångick jag såtillvida att ja ville ha lite färg och hittade en bit broccoli i kylen...

Ja som ni ser blir mina bilder alltsomoftast suddiga tror jag behöver en ny mobil. Jag använder ju kameran väldigt frekvent.

Se tisdagens inlägg för recept!
__________

Fniss Kanske mest till Masse angående torktumlare:

http://www.gp.se/konsument/konsumentguider/1.214788-bast-torka-tvatt-ute
_________

Solen kommer och går. Skyndade på med ullkappan för att gå en vända med Charlie har hunnit uppleva väder av några sorter under rundan. Det blåser kallt och kinderna är nu iskalla. Tryckte av några foton med mobilen på vägen.

Passerade de båda träden kanske syrenhortensior och tänk de blommar ännu även om inte fullt lika vackert längre. Men blommorna har suttit nästan 2 månader, bara tänk!



Lönn klädd i höstskrud





Och till sist ett foto in på granntomten


__________

Nyss hemkommen från byn. Fått tag på varorna, besökt biblioteket växlat några ord med en grannfru som nyligen gått i pension (bibliotekarie )

Dagens skörd


__________

Soppan står på spisen och puttrar, och jag har nu själv satt i mig lite rester från gårdagens gormetmiddag (pannbiff)...

... nu väntar allt någon hylla i bokhyllan... 3/5 klart, fortsättning följer kanske imorgon. Idol och pannkakor till kvälls.

Inga kommentarer: