Bloggintresserade

söndag 11 oktober 2009

Vilosöndag

... och vaknade tidigt till ett blött och höstigt Åhus. Himlen är grå och termometern visar på 8 C. Det enda som lyser ute idag är höstlöven.


__________

Började med att plocka undan från lördagskvällen...

Måhända inspirerad av ditt inlägg om lampskärmar Ann: ... tog sen ett ryck inne i 60-tals rummet. Fick lampstommen i min hand och som jag tänkt klä om i något skirt tyg... enfärgat i tidsenlig färg. Det är ju i Kalles förra rum och där är idag bara moderna spottlights i taket. Nu vill jag ha en redig och mer tidsenlig hänglampa... Att jag inte tänkte på den då jag var i tygaffären med total utförsäljning... får ta tag i det på torsdag! Ytterst liten bit som går åt men samtidigt klär jag om stålampan med två lampskärmar i samma tyg.
__________

Varför inte lyssna ännu en gång på när Helen sjunger Gärdestads låt ännu en gång... det gjorde jag och lyssnade framför allt på texten som ju har det mesta av uttrycksfulla motsatskänslor... så mycket liv och vad som är meningsfullt för liv.Nu tänker jag krypa ner en stund till med passande Bilagan LEVA & BO
__________

Ann: "Idag fyller min man år, han har fått sång och present!
 
Det har ljusnat ute och vi ser än så länge en grå morgon. Skall bubbla en gryta till middag, kl 14 kommer hans syskon med respektive kaffe med tårta!Ett stort GRATTIS till "dagens gris" önskar dig en skön och mysig dag i centrum. Gryta låter gott och så kommer ju dina syskon. Ingen bowling idag inte men inte så dumt med kak och kaffekalas heller för den som jag vet gillar sötsaker...
__________

... Igår gjorde vi fint hos pappa med vit gran dekorerad med pyntbär, singel hade vi med oss hemifrån och lyktan med sitt batteriljus.
 


Maken hade ärende till bl a Biltema och Jula efter nån speciell fläkt mm till källaren, sen var vi också på Ikea efter några Hyllis och Antonius också till källaren och bilen var rätt fullpackad när vi kom hem vid sextiden.
 
[ javascript:popLargeImageWindow('sv_SE','färg:','','Storlek','IKEA FAMILY pris', 'stäng fönster'); ][Image] [ javascript:popLargeImageWindow('sv_SE','färg:','','Storlek','IKEA FAMILY pris', 'stäng fönster'); ][Image]

 
En liten ostbricka och ett glas vin och John Blund var med oss under kvällen :-)
 
Söndag på dig!"
__________

Tänkte idag, när jag valde att åter lägga ut Helene Sjöholm, på att det var ett bra tag sedan Melissa florerade på min blogg. ... och kan ni tänka er, sedan på tv 4:as nyhetsmorgon vem dyker in i rutan om inte MELISSA HORN!!!


Här intervjun med henne:Se och njut... jag bara älskar gitarrspelet:


Inslag nummer 1:...och nummer 2http://www.melissahorn.se/
__________

Det här är min väv i groventrén. I taket hänger supermorsan en present jag fick från barnen då de var små.

Jippi nu har jag fått svar från tjejen med de vackra hemvävda filtarna i kypertteknik och sjalarnaVikingamarknaden Tack Erica!

Jag återkommer så snart vi har en slant över! För en sådan filt växer då inte på trän!!!


Tusen tack för att du hade gjort dig besväret att t.o.m rådfråga din faster som svade så här:

"Det jag genast ser, eller snarare inte ser, är att lattorna mellan solvskaften och tramporna saknas. Man knyter ett snöre till varje latta från nedre solvskaftet. sedan knyter man rakt ner till varje trampa (antal och ordning beroende på önskat mönster) Lite svårt att veta hur grundligt jag behöver förklara. Men personen som satt ihop vävstolen verkar ha tillräckliga kunskaper för att förstå vad jag menar. För så vitt jag kan se är allt annat korrekt".

Ok, då ska minsann lattorna också komma på plats... sen ska det ju bara vara att köra på En sak till kanske någon läsare som vet... lattor finns dessa är nygjorda (då gamla saknades)... och måste ju naturligtvis göras hål i... men tramporna då... där är ju idag inga hål för jag antar att så gjorde man inte förr... kanske mer rätt med märlor eller... det ska ju helst vara både funktionellt och kännas tidsrätt!
__________

Eva-Katrine: "Vilka tyckte du var bäst igår i körslaget? Jag sappade lite emellena, såg inte hela, men jag gillade Olas manskör".

Ska jag erkänna så somnade jag tyckte alltså inte att det var så bra... konstaterade att ett par av körerna i början lät falskt... sedan kom Olas manskör och det var betydligt bättre men sedan hade jag ingen mer behållning...
__________

E-K: "... lång promenad på Djurgården i höstvädret, för att ... se lite natur. Jag vill se röda och gula löv som är nära på att falla från trädet:) Så roligt :)"

... Ja, vackert och prassligt!... klart du kan ju inte missa det, finns säkert en hel del vackert även i storstan Stockholm.

Själva tänker vi oss framöver ut i naturen utrustade med den stora kameran... bara det blir uppehåll!

Synd att säga att det var uppehåll under dagens tur till Äspetstranden men totalt blev det var en friskvårdsdag som heter duga. Havet hade ätit sig in i sanden... ända upp till strandvassen; vågorna slog emot stranden och den syremättade luften nästan piskade kinderna.


Vågorna inte fullt så höga idag...


Röd och färsk blåstång så vacker... och Kronskogen med vatten på linsenGIVAKT! Visst är han stilig!

Men det var först på slutet som det började vräka ner Snacka om tur!

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha bra låt idag igen, inte illa. Jag texten är verkligen helt otrolig. Vilka tyckte du var bäst igår i körslaget? Jag sappade lite emellena, såg inte hela, men jag gillade Olas manskör.

Idag tänkte jag ta en promenad på stan planera lite julklappar / födelsedags presenter. Men bara planera inte köpa.

Sen blir det en lång promenad på djurgården i höstvädret, för att jag ska få se lite natur. Jag vill se röda och gula löv som är nära på att falla från trädet:) Så roligt :)

Ha en underbar höst dag, ta en lång promenad men min lilla älskling!

Puss och kram