Bloggintresserade

fredag 8 augusti 2008

Kexchoklad på en fredag

080808 och Silvia har namnsdag
Vaknat upp till en rätt mulen morgon. Blev inget av åska här i Åhus som vi känt dallra i luften, inte heller de skyfall som utlovats. Men... däremot snudd på en tropisk hetta som kraftigt stört åtminstone min nattsömn.
Ann: "...Somna framför TV:n som ett barn, vakna vid 24 av att maken snubblar runt och säger att det åskar, och drar ut kontakter, ja herrejösses vad det åskade! En SÅN huvudvärk vaknade jag då med, var tvungen gå ner och ta tablett efter en timme, somna senare och vakna denna morgon fortsatt med sabla skallavärk... 16 mm i regmätaren, mer bidde det inte".


Mor från Västerås: "Idag kan jag säga att det regnar här! Tömde precis regnmätaren på 50 mm o det fortsätter att fylla på! Skönt med en slappedag"... "Det blev bara ytterligare 12 mm regn. Sen har det varit mulet tills nu när solen visar sig (17.30) Vilken underbart härlig "stor hjälte" I Kinatruppen!"

Nu ätit filmjölk och flingor, Mats hembakade, en kopp kaffe tillsammans med Kristianstadbladet. Lucky har så klart fått sin morgonpilla och leverpastejen.

Nu även fått på modemet och datorn och funderar över tänkbara ämnen för dagens blogg... kanske dagens OS invigning?... Om förslaget på att Friskolor skulle få lättare att starta utan samma insyn som idag känns rimligt? Den vackra gamla skolan i Gualöv som nu med hjälp av bidrag från länsstyrelse och kommun kan upprusta sin energianläggning från oljepanna till markvärmeanläggning? Kammaneterna som nu "invaderar" Västkusten (dessa har jag otrevliga minnen av tror jag, är de brännmaneter (?)-kopplade till miljö)? Ämnet för Kallifatides roman "Vänner och älskare" som var på tapeten i Nyhetsmorgon för någon dag sedan samt under lupp på Bladets Kultursida idag? Väderspekulationer (skulle ju kunna kopplas till oljepanna, läs miljö och prioritering i förhållande till ekonomin-debatten om friskolor ovan)? ...Nä blev inte mycket av med det kom av mig hade samlat en del om maneter...shabblade bort det, tappade tråden...
Kort på Anna-Karin och en av Johnnys mammas nya valpar.
Är det en sån du ska ha Ann? Riktigt syns hur ljuvligt det är att smeka nästippen emot. Själv väljer jag att snusa på min Lucky!!! (Liten blir också stor men stor kan känna sig liten).

Vi valde en kortare runda idag, kom faktiskt några droppar när vi gett oss av hemifrån blev inget. Sån tur tvätten klarade sig fått ännu två maskiner upp på tork, ja det märks på allt att vi är fler hemma nu. Tjejer i den åldern kan verkligen asa fram. Nu låter det som om ungdomarna inte tvättar någon gång, men det gör de. Inte Mats men han gör så mycket annat. Med andra ord jag klagar inte! Sol och moln omvartannat... även tvättat och smort Luckys bakdel. Vågar knappt säga det men tycker kanske att rumpan ser något bättre ut de röda "blåsorna" mor verkar som om de håller på att krympa.

Går här och tittar på kvällens kexchoklad, hade suttit fint. På utsidan står om månadens tävling...
Köpa 3 valfria produkter, sedan kryssa i vilken choklad som gör en ´God och glad´ Dumle, Kexchoklad eller Center. Det valet är inte särskilt svårt Kexchoklad kan jag inte tröttna på (dessutom till hälften ganska nyttigt föreställer jag mig för det är ju bara kex eller hur? Som vilken kaka som helst). Därefter med max 15 ord motivera varför man vill vinna en av 5 Smartbilar... Ja den tål att fundera på...!
Adressen: http://www.kexperience.se/bigfive/

När Mats och jag var Rom vid den här tiden för ett par år sedan upptckte vi att var och varannan Rommare hade något dito ...alternativt en EU moppe. Tänk så behändiga att ta sig fram med och inte minst att parkera. Hade funderingar att forsla hem en i handväskan.

Tänk om man vinner?...och tänk om jag en dag kommer på din uppfart Ann då blir du väl förvånad och gla´?

Har precis läst reflektioner kring Kallifatides roman sidan 24 i dagens Blad slutorden är "... världen får vara som den blir och vill. Den enda exilen är, vare sig vi pratar småländska eller rumänska, att leva utan kärlek" ( B24). Längtar efter att läsa boken i sin helhet! När E-K skulle upp en runda på byn tog hon en svingsa in på biblioteket, kö den är beställd i flera exemplar så det dröjer nog inte så änge innan jag har den i min hand.

Fick mig nyss ett riktigt gott skratt och vill gärna dela med mig...
När A-K var hemma "hjälpte" hon mig med instälningar för att de som sänt mail skulle få ett automatiskt mottagarbevis. Det har förmodligen ställt till det så att å, ä och ö inte går att läsa när jag mottar mailen (Tack Ann som hjälpt mig med problemlösning) Jag förlitar mig nu på att Tony min arb kamrat hjälper mig i nästa vecka. Vad skulle man göra utan sina vänner?! Ja mycket hade väl gått åt skogen antar jag!
Alltnog mailväxling mellan Mats och mig. Mats hade tydligen som alla ni andra fått; Hej Jag har fått ditt mail och hör av mig så fort jag kan Ingela Persson... Han skickade då tillbaka: Vad kul att du har fått mitt mail och hör av dig så fort du kan Mats Jörgen Magnus. FREDAGSFNISS...

Detta som jag tänker skriva här verkar kanske lösryckt, men jag känner ändå att det är något jag vill dela med er alla. Mycket i mötet handlar som jag ser det om hur villig man är att lyssna och att förstå. Vad är det som sägs, inte sägs, kroppsspråk, ton osv. Är man mest ute efter att framhäva sig själv eller bjuder man på och använder sig själv som redskap? Detta skriver jag bla om i mitt manus! Det är så viktigt för att vi ska fungera och må bra tillsammans, eller hur?

Från det ena till det tredje...klockan är 15 och nu vräker det verkligen ner!
Tror ni inte att jag lyckades med att missa OS invigningen- såg du den Runo? Var den så märkvärdig som det pratats om?

Mats kom hem med en regnvattentunna av plast, den köpte han på Harald Nyborg i Kristianstad. Vi pratade om att lösa fulla stenkistor på så vis häromdagen,. Nu gjorde han passande och på prov slag i saken. När han gick ur butiken vräkte regnet ner och expediten föreslog att han kunde sätta locket över huvudet ut till bilen för att slippa bli våt! :-)

Inga kommentarer: