Bloggintresserade

lördag 16 augusti 2008

En stins i Skåne och kräftskiva på menyn



Sol redan på morgonen. Vaknade tidigt, eftersom datarummet var upptaget började med att vika tvätt, bada och plocka undan efter kvällen. Lucky följde mig som en skugga, nöjd och glad att ha mig hemma det märktes tydligt. Sedan gick jag in och la mig en stund till. Plockade fram en liten bok igår kväll "Röster i Skåne"-en antologti av Daniel Hjort. Det var för några år sedan en grattishälsning från syster Lena ser jag på bokmärket som låg i.



Har själv haft något av semester från bokläsning (om man nu kan ha det) under sommaren. På sidan 76 läser jag "En stins i Skåne" av Albert Engström. Endast fem rader och i en mening, men med ett rikt innehåll.
"En stins i Skåne tillbragte sin semester på det väl enligt hans åsikt idealiska sättet, att han satt på sin perrongsoffa åskådande ankommande och avgående tåg, som han ju inte behövde befatta sig med, samt lät sin njutning utmynna i upprepade: ´Där kommer ett tåg, dä ger ja fanken!´Där kommer ett annat tåg, dä ger ja fanken!"

Vad tycker du Runo? Bra va?
Nej nu tänker jag klättra upp på vinden för att leta upp en lamphållare till kräftbelysning Passar nog på att ta ett foto på julgransfoten (nu på plats vid inlägg 4 augusti) jag pratade om, nu utan gran. Ska sedan fortsätta tvätta och stryka och renbädda. Det ska vara skönt att gå och lägga sig ikväll.








Så nu är allt förberett. Kanske jag går in och häller mig en stund så jag också är pigg ikväll när vi ska lekam sjunga och äta! Hörs!
Hittade snapsvisor på adress:

Saknar ditt mail Ann. Har blivit bortskämd med att det ligger i lådan varenda morgon.

Ja så klart Lucky, Mats och jag har varit vid havet en runda även idag. Lucky badade idag hela benen i vattnet. Ville inte ge sig med pinnar och när det var dags att åka hem vägrade han först följa med. Det har inte hänt på länge att han låtsas inte höra. Blev lovad ett nytt besök imorgon. När vi kom hem hade även Anna-Karin slutit upp. Nu är vi snart samlade!

Blev en hellyckad kväll med i stort sett allt som gör livet värt att leva. Vi sjöng, pratade, skrattade, lekte, spelade spel och åt och drack fantastiskt gott. Eva-Katrines bidrag var hellyckade, den tjejen kan då laga mat. Ja vi hade ju Mats köttbullar också skrulligt tänker ni säkert på en kräftskiva men Milla hade speciellt beställt dem och det var vi alla glada för.

Fick ett par foton från Anna-Karins och Johnnys resa i Tunisien. Dels en palm dels ett härligt foto från under vattnet.


Inga kommentarer: