Bloggintresserade

söndag 10 augusti 2008

Lek med boll-Bolltian

Oj vad det regnar...sov som slagen av en klubba. Tänkte CEMENTEN när jag vakna och for ut i regnet för att hölja över med plast. Kan undras hur länge det har regnat. Ska också bli intressant att se hur det går med tunnan. Än har vi inte fått särskilt mycket vatten på plattorna... Men tunnan däremot av den större sorten fort fylld och nu fick vi ut i ösregn och vattna växter som inte nås i regnet av vattnet från tunnan för att det inte skulle bli översvämning trots allt. Blev fylld 1 ½ gång! Det ni och än har det då inte slutat regna (16.30)!

Har du hittat ett eller gärna fler smarriga äpplekakerecept Maria? Jag vet att det kommer på plats här framöver för vi pratades ju vid igår, och jag vet att du har flera goda på lager. Verkar nästan som äpplekakeväder idag, eller vad tycker ni? ... så klart gäller det även er andra läsare. Genom att dela med sig får man tillbaka, inte sant.

Marias Niklas stod i köket och jonglerade igår och Maria sa att så duktig som han var skulle han nästan kunna uppträda på cirkus. Ja och varför inte som gatukonstnär med hatten av föreslog jag. Det hade väl varit ett trevligt inslag när jäktade människor stressar förbi...säkert skulle det få en och en annan att hejda sig, stanna upp och njuta. Jag vet från den tiden när Maria och jag jobbade på det nu nerlagda dagiset Kabyssen här i Åhus hur duktig hon är på att bolla. Vi försökte minnas alla de bollekar som vi formligen älskat som barn och där man kunde leka själv i timmar... men än har vi inte kommit på... 10 an sa Maria... Är det någon som kan hjälpa? Det är dagens tema bestämde vi under gårdagen.

Själv har jag på vägen funnit en intressant adress; http://www.osterlenagar.se/osterlenagar/riamyllesack/riamyllesack.htm
Visserligen inga konkreta tips på bollserier... men ändå rätt kul.










En del av er kanske minns Viktigt att veta 1-2 för lågstadiet. Dessa stod mycket av nostalgi kvar i min bokhylla... jag bläddrade i dem och fann då i del 2 "Bollekar" på sidan 159. Klicka på bilden så är det bara att sätta igång och träna... får väl själv leta upp ett par bollar...


På sidan 158 Kan man läsa om hur man gör stenkulor och även detta var ju en sysselsättning som roade på många raster i skolan. Även mina barn spelade kula, men gör barn det idag?

Kunde vara roligt om du Maria berättar du som vet!

En besvikelse till frukost (Leva & Bo bilagan slut, inte road av skvallerbilagan. Får förlita mig på att du rapporterar om där är något häftigt Ann).



"Golvet fortsatte växa, jag målade ett av elementen. Kolla hantverkarens håltagning till elementrör, så fint gjorda man nästan inte behöver de där täckringarna i plast :-) " När golvläggning klar..."Sen slipare hit, beckosanolja och lacka några gånger".
12.18 ..."Golvet klart, sista plutten lagd :-) nu monteras ny innerdörr o jag lagar kycklinggryta m ris. Svejs!"

Hälsningar genom mor från Kalifornien och syster Christin. Allt bra där. Hon är klar med plattläggning i tillbygget mellan husen. Kan inte hjälpas jag är nyfiken att se på bild. Mina båda systersöner; Benjamin går i skolan och bor nu hos Christin och sonen Daniel precis flyttat till en egen lägenhet i närheten av sitt jobb.

Christin och E-K har varit och shoppat nu står de i havet och svalkar fötterna.



Vi hade tänkt gå och se Mama Mia på Bio ikväll, men hade inte bokat biljetter. Kunde väl inte tro att det redan skulle vara slut i Kristianstad, Bromölla och Hässleholm (på morgonen).

Till middag Tacos. Mats har också förberett köttbullar till veckan mmm...serverade med potatis, brunsås och lingonsylt.

14.00 Har tagit ut Krispig äppelkaka ur ugnen för en stund sedan, såg smarrig ut och det är den garanterat. Ska sanningen fram så kunde Mats och jag inte bärja oss utan att testa ett litet hörn dock utan vaniljvisp...Krispig är den och god...(och mäktig vi spisade den till kvällskaffet!)
Ann: "Ah, tyckte ni om äppelkakan? Maken ar salig av det kolasmakslika krispiga ovan lena mosiga applen, jag med :-) Den är nästan beroendeframkallande, precis som om man längtar mer och värre för var gång man ätit den, ha ha :-) (Se även nedan) forts. Ann; "Ja, kul med äppelkakssamling, jag skall skriva ut de som ligger på din blogg idag tänkte jag. Hoppas du får fler bidrag :-)... Jippie, fler recept på äppelkakor att förgylla sensommar och höst med nu när
äppelträden dignar av frukt! Tack!! (mycket vill ha mer)"

Den här hittade jag och tyckte den såg spännande ut ( inser att vi behöver tid på oss att äte upp den stora jag gjorde igår Kanske någon annan som vill prova. Vill däremot inte osmakad sätta in den under rubriken Godaste äpplekakorna (kanske får vi anledning att flytta på den).

Glorias äppelpaj (6 portioner)
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsmjöl
3 msk socker
100-125 g kallt smör eller margarin
6 medelstora äpplen
3 msk krossad mandel & solrosfrön eller havregryn
Skiva äpplena. I en form. Blanda mjöl och socker. Strö över äpplena. Smöret. Resten.
200 grader i 35 minuter
serveras med vaniljsås eller vaniljglass.

Inga kommentarer: