Bloggintresserade

tisdag 5 augusti 2008

Lugnet efter stormen

Så nu verkar gårdagens oväder ha bedarrat. Ja det var verkligen inte lite regn som föll åtminstone här i Skåne och som det blåste sen...!

Tänker på er skog Ann men det blåste kanske inte så mycket hos er? Det lär ju enligt vad de säger i media ha varit värst här i Skåne.
Ann: "Vi är kvar, det blev totalt 36 mm regn under dygnet, men stormvindar slapp vi!!! Jo, om oväder och hårda vindar vid kuster så får vi här mitt i 9 av 10 ggr halv eller helstormvindar faktiskt, men det är inget smhi eller annan rapporterar om, bara vi som upplever. Här har jag en ljusgrå himmel med snabbt flygande sjok och lite lite vind denna morgon, kommer få kallbrand för ute är det bara 13,6 C nu…"

Per-Olof och Milla är fortfarande på semesterresa och därför har jag inte fått någon rapport hur ni har haft det Runo på västsidan, men å andra sidan vet jag ju att det nästan alltid blåser mer hos er. Blåsten brukar ju lugna ner sig på sin färd genom Skåne när den hela tiden tappar i styrka vid åsar etc. Missade ju få med vad du skrev Runo, här kommer det: "Träd har fallit omkull i den nordvästra delen häromkring p.g av "orkanen". Var på Olympia igår och såg HIF men så dåligt väder har aldrig tidigare förekommit på denna arena. Jag bara stod o väntade på någon annalkande tromb men detta uteblev som tur var. Något stämmer inte med klimatet. Sådana här skiftningar gör ju att man börjar undra och bli väldigt konfunderad".

Fick inte heller tag på dig Anna-Karin igår något längre söderut.

Kollar man ut genom fönstret idag så kan man knappt tro det för solen skiner från en himmel som antingen är klar blå eller tät av cumulusmoln (det beror på vart man vänder blicken). Det är heller inte mycket vindar kvar och inte mig emot för det är krafter som kan skrämma. Vi har ätit frukost i Täppet och Mats har gett sig av till Finja. Lucky börjar bli upplagd för morgonpromenaden och kanske bäst att passa på, vem vet.

Eva-Katrine hade kvällspass igår och jobbade till halv 10. Vi tänkte hämta henne beroende på vädret men då flög hon redan i medvind med cykeln mot hemmet. Karl-Mikael hade turligt nog inget taxipass just igår.

Nyss hemkommen som vanligt när jag glömt se till att Olivia är inne, kommer hon stolt som en pinne springande efter oss med svansen i vädret. Vågar inte låta henne följa med för rädslan att hon skulle komma bort sig och sen inte hitta hem. Fick därför som vanligt ta en lov hem igen med henne. Sedan gick Lucky och jag rundan från andra hållet, verkade kännas bakvänt även för honom, men det lär ju vara en nyttig träning för hjärnan att inte alltid göra på samma vis.
Tex att byta plats vid matbordet...







Ann: "du må tro att ännu mer stavar blev lagt igår J tagit foto";
Så fint det blir!!!!!



Så nu har Eva-Katrine och jag varit i stan på rea på rea. Kom hem med en ganska vanlig Tshirt svart, med 3/4 ärm och V-ringning.




Studenten "hittade" jeans, vit blus med läckra ärmar och en plisserad festkjol i smultronrött och med sådant där metallspänne som man minns från sin ungdom.









Om man vore ung så kan jag tänka att det är mycket frestande att snurra runt i denna kjol!


Det kommer mig att tänka på när lilla Stina fick sin nya kjol i Sörgården av Anna Roos (1946) sidan 92 En av mina dåvarande favoritböcker






Tyvärr glömde jag mobilen hemma vid Luckys kvällspromenad för det nya är att han gick och bar på sin nya pip hamburgare mestadels av vägen och jag hade gärna tagit ett kort så ni kunde ha sett hur söt han är.

Inga kommentarer: