Bloggintresserade

onsdag 6 augusti 2008

Aloe Vera till det mesta

Uppe och äter frukost men bestämmer mig sedan rätt snart för att hälla mig en stund till. Svårt att se vad vädret ska föra med sig idag. Rätt ljust men på himlen en hel del moln.

zzzZZZ... Vaknade klockan 8 av att Eva-Katrine kom och sa men sover du...? Hon var på väg till jobbet heldag i kassan. Kommer hem på lunch vid 14 och har då leverpastej med hem till gossen. Han ska skämmas bort den lille killen.

En stund senare vid datorn solen har gått i moln men strax ska jag öppna dina mail Ann
Det som gäller Musik och koncerter gårdagens inlägg...
Ann: Sol idag! Känns lite ovant nu :-) Avslut; Solpling på dig!

Hej Runo! Kul att höra av dig och nu har jag också översatt ditt mail...jag har ju fel på inställningarna till min bufadress hur det nu har gått till. Skickade ju innan jag lade mig uppgift om Svens födelsedag i mail till dig. Visst var det en väldigt trevlig man med massor av erfarenheter i bagaget. Som du själv säger är det också min erfarenhet att bäst att låta prata på, om det som känns tryggt och angeläget att berätta. Det kan mycket väl vara både viktigt för mottagaren och inkörsport till att komma på djupet. Sven (1918) var kusin med din far Herman och även med min farmor Elly (1903). Vore jättekul om du kunde ta vägarna till mig i Åhus när du åker för att träffa honom. Kan förbereda en del frågor som vore intressant om han kunde räta ut. Kanske han hör av sig även till mig som han sa till dig och jag tänker att det är bäst att han själv gör det när det passar honom.

Ja mor då ska jag försöka mig på att återge för Ann vad det troligtvis är för äpplen hon har i sin trädgård (Glasäpplena/inlägg 2 augusti). Transparante Blanche har mor i sin nuvarande trädgård till huset som de bott i 9 år. För nio år sedan stod en förskrämd preg rakt upp i gräsmattan (en hallonbuske som Irene tänkte att det kunde vara). Mor skar ner det till hälften initialt blev det en stor såryta. Då tänkte mor att jag smetar på en läkande hudsalva Aloe Vera (2 dagar), för det använder man ju på sår till människor. Såret läkte och Trädet kom så småningom att ändra form totalt och det blev i stället ett platt träd. Det är mycket rikbärande av frukt, och det räcker till grannar och häromdagen fick frissan 2 kassar. Mor och Tommie äter äpplen varenda dag i olika former som i äpplekaka, paj etc. Man kan också göra mos och olika inläggningar av dem. Hennes tips är att skala, kärna ur och frysa dem direkt klara att hälla vatten på och koka kräm. Termen Glasäpplen hade hon aldrig hört men kanske ett smeknamn för fruktköttet blir genomskinligt som glas när de mognat.


Tack mor även för tipset med Aloe Vera till Luckys bak. Går det till människor, äppleträd varför inte på en hund? Det är lindrande sårsalva och finns att köpa tex. på Apoteket alla har ju inte en massa växter i fönsterna som mor (annars går det att dela baden och sätta direkt emot såret. Det enda är att Aloe Vera är ett slags liljeväxt och att man ska vara observant om man skulle vara allergisk mot dem.

Halvtimmes promenad i solsken och hemma igen och solen gick i moln. Sådant väder är det här idag. När jag pratade med mor i Västerås förut berättade hon att det var finemang väder där.
Förresten fick kortet på din randiga växt på MMs. Vet inte hur man överför bilderna till kameraalbumet. Tog därför istället ett foto på mitt kaktusarrangemang som vi köpte för snart ett år sedan, och det verkar väl vara en likadant? Någon som vet vad den söta växter till vänster är för en art? Du frågade hur ofta jag vattnar arrangemanget och det är väl max en gång i veckan... och det verkar den nöjd med.

Glömde fråga hur det varit i blåsten i Malmö. Men hon ringde hem och var väldigt bekymrad för Johnny och hon hade tagit hem en duvunge som trillat ner från ett av de höga träden utanför deras hus. De var bekymrade och rädda att kvarterets katter skulle knipa den. Nu hade de matat den med solrosfrön och havregryn. Den hoppade runt i sin låda och tjattrade på. Har inga nyheter i frågan antar att de släppt ut den.

Mats kom hem från jobbet full av energi for igång och bakade 4 bondbröd (han påstod att inspirationen flödade). Han gillar matlagning och förut bakade han mer än gärna. Medan bröden jäste tog han kvällspromenaden med Lucky. Jag och E-K var ju ute på krävande tur...

Inga kommentarer: