Bloggintresserade

måndag 4 augusti 2008

Regnväder i praktiken




Hej på er! Måndag morgon v. 32 och nu har regnet vräkt ner hela tiden åtminstone när vi har varit vakna dvs. styvt 1 timme. Mats har precis gett sig av till Finja efter 3 härliga semesterveckor. Eva-Katrine går inte på sitt pass förrän 14 så hon har sovmorgon. Själv har jag fixat till i köket och nu tilfälligt slagit mig ner vid datorn. Det regnar så mycket så Lucky och jag väntar med morgonpromenaden och i stället tänker jag, går han och jag helt sonika in och häller oss en stund till tv 4 Nyhetsmorgon.

Att jag inte skrivit innan beror på att jag mycket riktigt gick in och skulle se nyheter, men somnade som slagen av en klubba. Vaknade först vid halv 10 till verkligt Hällregn… altandörrar öppna mellan vardagsrum och från sovrum ut i uterummet… man gör ju allt för svalkan och då kan vi låsa altandörren från uterum just ut istället. På köpet får man höra regnet slå emot takplasten och det är inte nådigt!

4 ½ timme senare vräker det fortfarande ner icke fungerande stuprännor ger sig till känna. Stenkistorna fulla...detta måste åtgärdas men man glömmer när vädret är ok, och det finns så mycket annat som drar.

Ann: "Det regnar ute, och skall visst så göra enligt väderprognosen vi såg igår, samt ev bli stormigt till natten, gillar vi inte efter Gudrun och Per med massor av skog som är halvt uppryckt… så fort det blåser numera ligger det alltid något träd över någon väg härikring. Jag skall förbereda genom att bära in två solstolar, lägga ner trädgårdsmöblernas stolar på däckets golv så de inte far iväg tänkte jag, ta undan makens cykel... Regnar mer och mer... Är blöt och har handdukstorkat håret, ser ut som Plupp :-) var ute med maken och togingrejjer och t o m vår nya korsvimpel ifall det stormar på, tömderegnmätarendet har kommit typ 14 mm idag (plus inatt?)".
Ja hörde något liknande på sista väderprognosen för en stund sedan. Kanske kunde det hålla upp med regn här imorgon och eventuellt solglimtar på onsdag. Ja man tackar om så vore!

Verkar som om det är uppehåll nu. Lucky behöver ut på sin runda och jag får gå och kränga på mig något mer. Hörs! Ja det var inget långvarigt uppehåll, vi var dyngsura båda 2 när vi kom tillbaka men ingen har ju dött av lite regn. Det börjar bli jobbigt för den lille hunden, och jag förstår att han håller sig i det längsta. Nu känns det säkert bättre för honom!


Ann skriver;
Härligt att ni kan börja lyssna på musik igen. Det blir ELO, 10CC, Peps Persson, Cornelius, Cat Stevens (min store idol på 70 talet kanske kan jag texterna utantill fortfarande, LP skivor), Tom Jones, Pavarotti o Bob Dylan (Mats och min idol, var och lyssnade på honom för flera år sedan. Men vi såg inte en skymt av honom för han kom iklädd en lång cape med huva och rev av sina låtar. Besviken blev man!). "Skall bli härligt att leva med stereo igen, varit utan sen Ekerö (flytten)!




Peppar, peppar; Nu sol och skönt ute klockan 12. Ute en vända i drivhuset för att ta in cocktailtomater till Evas och mina viktväktarspaghetti och kåttbullar, såg då att druvorna tar sig ännu inte blå men senare sort har tappat namnet kommer nog... druvorna söta och goda dessutom kärnlösa, skönt!... visst ja, Burgundi

Klart att Eva-Katrine får hyra ett rum med balkong med utsikt över Riddarfjärden för 3000 i månaden. Men hon har också på lut att hyra en stor lägenhet på Söder för ett par tusen mer. Känns säkert skönt att det ordnar upp sig med sådant praktiskt. Sen får vi ta tag i sångfrågan sa hon precis, vår förra kantor här i Åhus och som hon sjungit tillsammans med en del bor i Uppsala och de har kontakt fortfarande och eventuella planer på att göra mer tillsammans.



Framåt kväll har nu städat av kök, dammsug och golvtork samt gått igenom osorterade papper på databordet och... nu ska jag också sätta mig och lusläsa veckans Leva & Bo. Tänker göra det med dina anteckningar i handen Ann... återkommer... Vid min sida på sängen i datarummet ligger Lucky och dåsar






På kvällen sista avsnittet av sommar med Ernst. Vilket smultronställe denna fäbod och så absolut inbjudande och med enkel skönhet Ernst och compani inredde den! Allrahelst den där mossdekorationen blev jag impad av.



Finner du bla den här bilden;
Zoma in mossdekorationen vet jag...

Inga kommentarer: