Bloggintresserade

fredag 15 augusti 2008

Äntligen hemma i Paradiset

Tidigt på jobbet, åkte med Mats, sitter mol allena i arbetsrummet. Alldeles tyst, skönt! Men det är bara en timme för halv 9 ska vi sluta upp i Aulan på C4 gymnasiet. Solen skiner här i Kristianstad från en klar blå himmel och det gjorde den redan tidigare imorse i Åhus. Jag och Lucky sovit dåligt i natt men för hans del kan det ju inverka att det varit mer liv och rörelse än när vi båda är för oss själva på fritiden. För min del är det säkert också fler intryck än vanligt på jobbet.

Hann uppfatta på morgonnyheterna hur illa det är ställt med Östersjön... ett tecken lär ju vara mängder av maneter och det kan jag skriva under på att det är i år. Miljön ja, något måste hända, håller med dig Runo, det håller inte att bara prata...

Har nu haft tillfälle att öppna boxen för att läsa ditt mail Ann.

"Blå fin himmel denna morgon, dock bara 11C, hoppas regn inte kommer så jag kan ta ett varv på gräsklipparen." Anns torktumlare har pajat... "8704 stod det på den söndriga remmen... alltså var den typ 21 år gammal, såg M när han dissekerade den igår. Kvarlevorna går till tippen, ersättare söks". Ja inte mycket håller för evigt så må det vara maskiner eller annat. När vi flyttade in vårt hus var här lejongula AEG maskiner i köket och dessa hade vi sedan i många år innan vi successivt fick börja byta ut dem. Numera är mycket så dåligt gjort att det säkert är uträknat att de fort ska behöva bytas ut...för de lönar sig ju heller inte att laga. "Tvätt, laga middag, dammsuga och gräsklippning står på min agenda innan jobb idag, bäst jag börjar :-) Kramis pinglis!"

Och...hur gick det på utställningen i Söderköping Jeanette...för det var väl det det var eftersom ni skulle ha alla hundarna med er.? Väldigt söta hundar du har men jag tror att för egen del hade jag inte orkat med att sköta pälsarna.

Jeanettes kommentar: "I Söderköping var vi på agilitytävling och vill du veta hur det gick kan du titta in på: http://dajalas.blogspot.com/Som du ser smittade din blog av sig i en till, en av mig, haha:)" Ja.visst är det kul lite i träda har min ju legat denna veckan när tiden och orken har trytigt.

Vi hade ju Knubbe, minns du honom (strävhårig dvärgtax)? Visst hårade inget osv, när han var trimmad, men annars. På den här bilden radarparet Jack och Knubbe.

Tänker att Lucky har haft en mycket lättskött päls, men nu fäller han mycket. Dags för mig att ge mig av till aulan.





Jeanette; "... och att du var så rar att du lade ut foto på Knubbe och springerspanieln. Jag kommer ihåg de båda från mitt besök hos dig när du väntade Anna-Karin :-)".
Tänker leta upp ett foto som jag minns från när du och Irene är med och dansar runt stången på vårt Lyckebacke (sommaren -80)...spännande att vänta alltså... Har inte hittat det jag tänker på ännu men skam den som ger sig, så länge här är ni båda Irene och Jeanette vi Forsakar i Degeberga;












Även ett kort på Jack och mig på utflykt i Horna (tidigt vår 79) när vi sedan skaffade Knubbe i Maj;








Nu fredageftermiddag. Underbart. Överlevde veckan vilket jag knappast trodde ett tag. Jag kan inte säga hur underbart jag tyckte det var när jag ringde hem för att kolla om Per-Olof och jag kunde handla till kräftkalaset imorgon kväll när jag kom hem och han svarade att det var redan Eva-Katrine och gjorde. Kvällen är viken för Lucky när vi ska ner till stranden och leta pinnar. Per-Olof hade själv hjälpt Kalle att söka nya jobb idag. Har tröttnat med ständig natt varenda helg och även i veckorna. Drygt när det inte händer något och likaså när det är mycket fulla körningar... Då jag kom hem tittade jag en hastig blick in i köket och såg då hur Eva- Katrine hade städat hela köket inte nog med det upptäckte jag när jag gått in och såg hur fint hon hade gjort i uterummet...

Just nu sitter Per-Olof bänkad vid semifinalen mellan Sverige-Frankrike i tennis. Väldigt roligt att de gick till final som går av stapeln lördag förmiddag. Följer du OS Runo? Vad kände du när svensken Ara Abrahamian blev snuvad på medalj av högre valör i brottning igår? Vid första anblicken är det kanske lätt att tänka att beteendet var barnsligt, men om man tänker efter inte så konstigt..! Alternativet; Tiga still och ta emot. Jag tänker att det var rakryggat! Han markerade ju tydligt att han ansåg att idrotten var korrumperad och det var ju också syftet. Inte konstigt om han lägger av nu... och av med bronset blev han tydligen idag!

Mail från Eva (arbetskamrat) ännu en äpplekaka är att vänta. Förresten en i dagens blad som såg väldigt god ut.

Så nu har vi kommit hem ifrån turen till havet. Lucky som brukar vara så rädd för att åka bil var så ivrig, satt upp hos mig i baksätet och blickade ner mot havet hela vägen. Han blev för en stund nästan som ung på nytt och ville släpa på varenda pinne han såg. Gjorde några korta lovar i sanden, var i vattnet en bit upp på vaderna. Ville ogärna lämna havet och stranden hans rätta element, men fick löfte om nytt besök imorgon. Skönt att det är helg.






Syns på kroppsspråket hur Lucky sjunker ihop på vägen hem. Trött, men vill inte gå hem. Ändå visar sig mycket gladare på kvällen trots att han är trött. Djur är så kloka och har ett sådant samspel med sin matte och husse som är underbart. Man förstår varandra utan ord därför vill jag mena är en hund som bäst tillsammans med sin familj på ålderns höst.

(På tal om "Vill inte gå hem" en av Gardells väldigt läsvärda böcker).

I "Röster i Skåne" läser jag på sidan 144 följande första rader i; "På Stranden" av Gunnar Ekelöf
"Instängt i trångt rum är mitt hjärta
och inbyltat i filtar.
Tag det och bär det till strand,
öppna dess höjle
och låt det med stora ögon
se ut över det som för själen är frihet:
En yta, i storm eller stiltje,
begränsad blott av himlen-...."

Du tyckte Lucky är fin Jeanette och det håller vi med om. Han är en blandras mellan border Collie pch Golden retriver med tonvikt på Border. Flera som har visat sin uppskattning och undrat om vi har ställt ut honom. Men, han är bara vacker och älskad!

3 kommentarer:

Jeanette... sa...

Hej Ingela! Ja, Knubbe minns jag och en springer spaniel tror jag du hade också. En strävhårig tax päls går inte att jämnföra med Lhasa apsopälsen. Många har dem nerklippta för om man inte ställer ut hunden så behövs ju inte lång päls.:-)
I Söderköping var vi på agilitytävling och vill du veta hur det gick kan du titta in på:
http://dajalas.blogspot.com/
Som du ser smittade din blog av sig i en till, en av mig, haha:)
Bloginlägg 12 augusti visar Allis som klippt i 2 olika längder och tidpunkter. Jag klipper med egen maskin och det är snabbt gjort (ca 40 minuter).
Det charmiga med att det finns så otroligt många raser är att det finns en en ras som passar alla.
Kram
Jeanette

Jeanette... sa...

Härligt Ingela! Både att du nu har en väbehövlig helg med din familj och Lucky och att du var så rar att du lade ut foto på Knubbe och springerspanieln.
Jag kommer ihåg de båda från mitt besök hos dig när du väntade Anna-Karin:-)
Själv har jag vilat heldag efter Söderköpingtrippen igår em/kväll.
Kram
Jeanette

Jeanette... sa...

Helt underbara foton på Mats och Lucky, stranden och havet! Vad är Lucky för ras? Mycket vacker är han.
Haha:) Jag och Irene 1980, ja då var jag 13 år och Irene 10 alltså. Minns midsommar nu när jag såg fotot, riktigt skoj hade vi!
kram
Jeanette