Bloggintresserade

lördag 30 augusti 2008

Ett soligt grattis/inte en slump

Allra först ett stort GRATTIS till Christin som har födelsedag idag. Som du själv sa; vi talar inte om ålder! Njut bara av dagen och att få vara jordens medelpunkt för en dag! Jag är säker på att hela familjen hälsar, mina barn till sin moster (även om jag inte har dem runt mig just nu) och så Mats så klart! Hade du varit närmre så hade jag så klart slutit upp, men i tanken är du nära!

Skulle tro att samma sol som började lysa här strax efter halv åtta skiner även över Kalifornien en dag som denna!!!




Tack för hälsningen genom mor Christin! Skönt att höra att allt är väl med dig, Steve och dina pojkar!

Massage


Godmorgon! Ja jag vet klockan är knappt halv 7, men vid halv 6 så kom Lucky upp och la sig vid min sida, beställde helkroppsmassage och fick det så klart! Han låg sedan och njöt i fulla drag medan jag försiktigt knådade hans muskler och numera slappnar han av direkt och fullständigt. Behöver väl knappast säga att han älskar mina lyhörda händer. Massage är något som vi har haft som vana ända sedan för 12 år sedan när han var valp.

Troligen är det därför vi har sådan "just lyhörd kontakt"...genom massage sägs det ju kommer man väldigt nära även en människa. Efter en kvart när han kände sig klar slickade han mina händer och så fick jag en puss på kinden innan han gick ner på golvet igen och la sig. 5 minuter, senare var det dags att gå ut (ungefär som när vi är på massage). Om du läser detta Gunda så har du säkert saker att tillägga!




Språk


På det hela taget visar Lucky tydligt med sin kropp vad han vill och inte vill. Han genom ljud och rörelser ex. att inte ge sig, puffa på min arm, smågläfs, vifta på svansen så klart, t.o.m. skratta (!), vänder bakänden till (det bästa han har), går dit han vill och visa medan jag frågar och använder de ord han förstår. Ordförrådet är idag mycket omspännande. Vi anväder ljudnyanser och vårt samspel är på topp nu när hösten är här (precis som bland oss människor). Skulle vi kunna jämföra med naturens skiftningar, men där allt går så mycket fortare? Bara en annan form av liv? Tänk hur sinnrikt allt hör ihop. I naturen dör ju inte växter, de kommer åter nästan likadant men ibland inte riktigt. Varför skulle det vara annorlunda med oss? Vad tänker ni? Ja en sak är säker själv tror jag då inte på slumpen.




Jeanette: "...angående det du skriver om språk mellan dig och Lucky. Visst är det så, folk säger att hundar inte förstår hela meningar, men mina gör. Även rörelser, små, små nyans skillnader i dem - ser och känner hundarna av och svarar på. Även en kompis som kör en döv hund i agility som är snabb som blixten visar tydligt hur man pratar med hela kroppen och inte enabart med ord. De som har hund och verkligen umgås med hunden tror jag förstår precis vad man menar
...Jag VILL tro att allt kommer tillbaka i en närliggande variant till vad det är i nuet, precis som en växt dör och kommer åter i vårens solsken, och att man får chansen att träffa de man misst i detta livet ännu en gång. Visst måste det vara så?"





A:"Jag masserar våra katter också då och då, de blir som gelé i mina händer :-D".



SMS från mor och ett soligt Västerås! Ja, han har det bra hos oss Lucky, och det är klart att våra djur ska ha det bra för annars kan man ju undra vad vi har dem till! ... jo jo visst är det även egoistiska skäl men de får aldrig som jag ser det ta överhanden! Det blir inte minst påtagligt när de bli sjuka!!!


En härlig beskrivning av veckans väder i Småland: "Du förresten, denna vecka som varit har ju haft en nätt kant av höst, som en rullfåll på en skir scarf... idag ute på trappan var det mer kant, liknar nog en bredare knypplad spets :-D Det betyder 6C idag :-)"

Jag diggar dina underfundiga avslut på mejl dagens; "SvingelingPling!"

__________
Har ännu en nästan blank dag framför oss i Åhus, gräsklipp ett måste sen få vi se.

__________
A; "Här har jag lögaredag, igår blev bara sänglinnet tvättat... idag har tvättmaskinen redan startat :-) När vi bodde på Ekero, hade jag en så fin tvättstuga i källaren, där fanns också hydroforen, vattenfilter. M renoverade så fint med vitt och tegelrött kakel, bänkar och skåp till mig. Tumlaren vi haft med oss rasade, vi köpte ny och jösses, det blev SÅ dammigt att man undrade om filtrena i tumlaren bara var för syns skull, men de fick man tömma titt som tätt med... så till slut råkade jag läsa en artikel om sköljmedel att de sätter sig på textilierna som hinna, krackelerar och faller och bidrar i stor stor grad till damm... och dammråttorna var stora och snabba på Ekero :-) Jag slutade med sköljmedel, och tyckte mig ana en förbättring lite mindre ludd och damm... Flyttade hit, och började med sköljmedel igen, här är allt så mycket större så dammråttorna hinner inte gadda ihop sig på samma vis, också ljusare miljö varför röda katthår inte syns på samma vis... jo till saken. Hittade ett sköljmedel på AG Favör/Eko för drygt 10 kr flaskan, nämen tänkte jag, är det färgat vatten... de nyare härliga sköljmedlen typ aroma terapi, comfort creme (åh deras sommaredition med viol luktar som något godis jag åt i barndomen, bara inte kommit på vad) kostar ju bra mycket mer men är ju härliga faktiskt! Testade billiga Gunry Mjukt&Skönt/Soft Touch 750ml fyrkantig flaska, och den är toppen, allra helst cottonflower & almond milk!"

Ja, sköljmedel använder jag inte och har aldrig gjort inte ens före de där rönen om cancerframkallande ämnen och att de satt kvar i kläderna. Men, jag är mycket känslig för dofter både favoritdofter och andra. Vad gäller tvål, använder jag bara Dove, är helt galen i doften, samt när jag tvättar Ariel och Via, de dofterna gillar jag också. Är glad för mitt starka luktsinne allra helst sedan mer än halva mun tunga smaklökar och dyligt tog styk efter stroken samt hörsel försvann på samma sida. Faktiskt tänker jag att det till en del kompenserar.


Läste i "Från hjärtat" av Anne Svärd (1999);
Ingen kan efterlikna din doft.
Din doft är i de vita lakanen
en mörk vintermorgon
långt sedan du gått därifrån,
tagit bussen in till stan
med min doft i yllehalsduken
du lånat.

__________
A: "Jag skall veckorengöra kaffemaskinen, dammsuga också, klippa gräset när daggen lyft, skulle nån tid finnas över skall jag kika på övervåningens gästrum som behöver tvättade fönster samt gardinbyte och fönsterlampa inför ensam höstsäsong, nu när vi inte har TV-rum där inne längre :-)...Maken tvättar bilar, lastbil och fyller på i pannrummet ute. Idag skall vi tvätta fönsterna utvändigt, ruskiga, vattenslang krävs initialt. Full verksamhet,, tut tut!"
__________
På måndag kvällspelar ju HIF mot Hammarby Runo. Pratade med Per-Olof igår han skulle så klart dit, Karl-Mikael ska på anställningsintervju så han tänkte sig dit på kvällen. Mats ska dit direkt efter jobbet i Finja med arbetskamrater så kanske ni träffas där! Själv är jag hemma hos den lille hunden. Vi får väl hoppas att HIF rycker upp sig så resultatet bli bättre än mot Gevle! Sämre kan det väl knappast bli...eller?
__________
A: "Det blir kycklingfilé i rätt stora bitar i gryta med lite vitlök, en näve svägerskans trattkantareller (förra säsongen) och en halv påse fryst svampmix jag fann i frysen som puttrar på spisen nu för att bli en gryta till dagens matbord. Vad får ni idag?"

Visst ja, tack för att du påminde oss, här blir det har vi precis bestämt grillade kycklingspett, klyftpotatis med kall sås creme fraishe kryddat med Persillade och en god grönsallad...kanske druvor i såg fullt av mogna i drivhuset!!! Mmm.. Så gott och det bästa av allt rester till på söndagen så då behöver vi inte tänka på att laga någon mat.
__________

Nu ska vi ut och gå med lille killen. Vi hörs!

Ja, var blev det om inte till stranden och havet, men idag hade vi det långt ifrån för oss själva. Årets sista badgäster? Räknade till flera bara på den bortre strandremsan som vi är förpassade till för hundägare och nudister.
__________

Skördade de sista äpplena och på kvällen gjorde jag Maggans Skånska äppelkaka och reidig vaniljsås till!!!

2 kommentarer:

Jeanette... sa...

Hej Ingela! Hänger på här och sänder ett TORT VARMT GRATTIS till Christin:-) Hoppas du får en underbar dag!

Sedan angående det du skriver om språk mellan dig och Lucky. Visst är det så, folk säger att hundar inte förstår hela meningar, men mina gör. Även rörelser, små, små nyans skillnader i dem - ser och känner hundarna av och svarar på.
Även en kompis som kör en döv hund i agility som är snabb som blixten visar tydligt hur man pratar med hela kroppen och inte enabart med ord.
De som har hund och verkligen umgås med hunden tror jag förstår precis vad man menar.
Ditt och Luckys språk låter som två som älskar och vårdar varandra.

Jag VILL tro att allt kommer tillbaka i en närliggande variant till vad det är i nuet, precis som en växt dör och kommer åter i vårens solsken, och att man får chansen att träffa de man misst i detta livet ännu en gång.
Visst måste det vara så?

Kram
Syrran Jeanette

Jeanette... sa...

Sorry, stavfel som jag såg försent i farten och sabbar din blogg igen, haha:) STORT, inte TORT....