Bloggintresserade

torsdag 7 augusti 2008

Äntligen en solig sommardag

Ännu en blank dag, lite spännande med oskrivna blad, visst är det! Tänker att jag nog skulle ta tag i mitt bokmanus började faktiskt redan under gårdagen. Jag har börjat från början och går igenom justerar språket ibland och förtydligar någon gång. Mitt mål var ju att bli klar nu i höst men vädret har varit sådant att manus mest fått vila.

Även idag en vädermässig växlande dag. Ingen direkt sol ännu men rätt ljust. Känns konstigt i halsen, måste åtgärdas kvickt för att inte bryta ut helt. Skulle ut och promenerat med svägerskan igår kväll. Hade planerat gå längst ner till stranden vid Äspets Kronoskog på onsdagskvällar (en rejäl promenad på kanske 1 ½-2 timmar). Camilla hade glömt bort det, kunde knappast prata (troligen halskatarr). Promenerade med Eva-Katrine i stället efter hon slutat jobbet. Vi gick en rätt bra runda vi också 50 minuter i snabb takt. Har lite svårt att hålla samma takt för när jag tar ett och ett halvt steg tar hon ett... Nyttigt att få rå om varandra på tu man hand...men jag var nog rätt tyst igår för E-K kommenterade det och då sa jag att så är det med mig ibland att jag är i mig själv...jag också svarade hon då!

Igår mestadels grått idag hos dig mor, och A: "Gråmorgon, efter en solig onsdag...Molnpling".
Mor; "Här är det lite regnigt men jag sätter på stövlar o regnkläder så kan jag fortsätta rensa på tomten. Blir så uppåt av alla framsteg :-) !"

Solen har alltså förflyttat sig till Skåne. Har precis renbäddat och hängt ut två maskiner tvätt (idag ska tvättmaskinen få jobba). Jag njöt i fulla drag av att stå där vid torkvindan i solsken från en klarblå himmel. Det luktar så friskt och gott efter regn (speciellt från Popplarna, nästan schampodoft) och såklart från ren tvätt. Ja, det gillar jag!

Jag har alltså levt 7 år längre än du A, och min syster Lena är ett år yngre än vad du är. Eftersom man kan säga att det är ett antal år som har passerat utan att jag varit mig själv, skulle man kanske kunna säga att vi nästan är lika gamla ;-).


Själv har jag inte kommit längre än till-eller ifrån skolan (beror på hur man ser det). Det märks verkligen att det bor en ingenjör i dig, du har efter vad jag förstår både teorin och praktiken tillgänglig.

"Finns de som rekommenderar Aloe Vera for invärtes medicinering oxå. :-)"
Min nästa fråga är då: Har du själv provat det?
Det har Lucky, men som salva, nu andra dagen. Imorse kom han kutande när jag plockade fram bomull och salva. Det står säkert för att det är väldigt behagligt!
...Du skriver mor :" Kanske är det i en hälsokostaffär som man köper aloe vera gel." ...och så är det nog för på apoteket hade de lotioner och liknande på flaska, och Mats kom hem med två slag. Den ena kommer vi att använda till händer, och E-K hade en gel så vi bytte med henne...den får Lucky.

A: "Hur var det, hade ni Eko affär hos er? Har den samma sortiment ni är vana vid eller märker du skillnad där som vi gör här? "
Jo då närmsta EKObutiken ligger i Fjälkinge. Ungefär 2 mil dit. Vi åker dit ibland, lika bra sortiment men inte alls de bra priser som när vi brukade oss dit när barnen var små. Ska man handla billigt tar man en tur till Bo Olsson i Tomelilla men dit är det kanske 6 mil (ungefär som jag hade till mitt jobb i Simrishamn). Kan kanske vara skönt att vara "ledig" i helgen och träffa Maken! Lycka till med målning så hörs vi !

Underbart, är det sant, precis innan jag ska lämna bloggen börjar det att tuta i mitt högeröra... kan berätta för er som inte vet att jag bla förlorade mesta av hörseln på höger öra, som var den sida som fick stryk vid infarkten. Under de första åren hände det i perioder i samband med dessa tutningar att någon liten del hörsel återkom. Nu har det varit stiltje bra länge och om jag håller för vänster öra kan jag idag höra skillnad på kvinno- och mansröster men inte urskilja något tal...that´s it. Det har varit min stora sorg eftersom jag musiserat en del och kan man nog säga haft absolut gehör tidigare. Om jag ska se Livet från den ljusa sidan (förövrigt en underbar film) så har jag ju nu åtminstone något av stereohörsel.

Idag har det blivit en längre morgonrunda med Lucky, han brukar få bestämma efter dagsformen. Idag var det som för några månader sedan när han drog iväg och vi satt ihop med sträckt navelsträng. Han vände sig inte om för att se om jag var med (fast det kände han ju). När Mats går med är det han som håller honom och då har Lucky på sistone kollat efter varje två meter om jag också är med. Trött och nöjd nu när han ligger vid min sida.

Anna-Karin har SMSat Eva-Katrine för en stund sedan, hon är något bättre i sitt revben. Helt plötsligt häromdagen fick hon ont och svårt att röra sig, gick som "Chassimodo" (eller hur det nu stavas) enligt hennes egen beskrivning. Nu sitter hon i luften på väg till Lissabon med jobbet. Till hösten jobbar hon med mål som premierar till lyxkryss i Karibien (Det du Ann, men kanske ändå inget för oss båda).

Per-Olof kontaktat Mats också för en stund sedan men från Turkiet (30-35 grader konstant värme. Låter alltför bra för mig). Han undrade när det blir kräftskiva efter djungeltelegraf ser det ut att passa oss alla den 16 augusti. Verkligen fantastiskt att få vara del av sådan sammanhållning!

Ja du ser A kollat den andra mailboxen först nu Angående Idag :-) Framstegsummering 30.
STORT GRATTIS till dig!!!

Fint väder hela dagen här. Tagit fram "spareribs" från frysen, det blir grillat idag. Gott !Längesedan sist.

Mats ringde på väg hem från Finja termometern visade på 27 grader. På hemmaplan har vi ingen termometer, varmt men inte fullt så varmt tror jag!

Komplettering på den 5 augusti angående stormen...

Kul första kommentaren på länge här! Som ni ser så går det att vara anonym. Jag har provat sidan och mycket verkar intressant. Sätter in länken även här;
http://www.foreverinspiration.se/

Så nu har Mats, Lucky och jag varit på tur. Konstig och fuktig (som brukligt under augustikvällar) luft. Känns som åska i luften, förstärks av huvudvärken som inte vill ge med sig, bäst att (Ann) dra ut kontakterna ikväll det gör vi om vi kommer ihåg det...Man kan ju hoppas på att försova sig sa Mats halvt om halvt på skämt...! Hade tagit cement med hem till kabeltunnan-kanske i helgen om vädret tillåter. Han hade också hälsningar från sin trevlig och käcka kusin Katarina i Stockholm, hon börjar sin semester på måndag kanske hon tar sig en tur om Åhus. Hade varit så kul en mer kreativ tjej får man leta efter!

Tydligen riktigt regnoväder PG.

2 kommentarer:

W2Best sa...

All Aloe Vera är bättre än att inte dricka aloe vera, men om du vill dricka riktig kvalitetsaloe så ska du köpa från forever living products. Kolla på hemsidan www.foreverinspiration.se så kan du läsa mer om produkterna som jag verkligen rekommenderar.

Ingela sa...

Tack för tipset, ska genast kolla in på adressen. Förstår att du vill vara anonym men nu blev jag nyfiken... Hälsningar Ingela