Bloggintresserade

måndag 11 augusti 2008

Leva & Bo (veckans nummer 32)

Ann: "Jop, fick en Leva & Bo igår, och faktiskt en 'Härligt Hemma' (Aftonbladets) och tänkte på dig som försmäkta helt utan... lilla Pinglan då... :-) ... och nu har jag en liten bekännelse att göra... gick och saknade bilagan hela dagen, och när Mats och E-K var ett ärende till affären fixade de en till "min stora lycka"...Glömde att berätta det och ber därför att få återkomma när jag gått igenom dina markeringar. Ann har alltså första bollen. Mina kommentarer (Ingela).
Det var om sovrum i Leva & Bo, bädda for romantik, plocka blommor, frukost på veranda.








På uppslag 8-9 Fastnade jag (Ingela) för det härligt gammeldax köket. Ett sådant som uppmuntrar till kreativitet. Lite svårt att finna en arbetsyta att vara och jobba på kanske?


En tapet liknande den på väggen tapetserade vi med i finrummet i vårt första hus ”Lyckebacke” ute på landet. Det var en vävtapet och jättefin färgen densamma och vi slipade och lackade det gamla grangolvet o så fint det blev.






Krukan jag fastnat för tidigare var med igen, Åhlens for 199 kr, sidan 12... (Ingela) väldigt fin och hade säkert passat till inredningsdetalj i ert hus…











(Ingela) På sidan 26 en praktisk tesil (159 kronor på Stockholme), fast min inköpt för en tjuga på Olssons ost är nog lika praktisk!

Kanske inte så snygg men oj så bra!

En designad fågelholk 'med liten trappstege for ungarna inne' åh-helleduffsingen-då.. ;-) sidan 28...









(Ingela) Vedupplaget på sidan 33 triggade igång mig och tänkte varför inte i vårt uterum nära kaminen, åtminstone på vintern ännu en steg närmre kaminen?



Häftigt med sand i trädgården borde man kanske ha när man bor i Åhus? Sidan 35 samt 36




Ett av sovrummen har ett rosa överkast som nästan ser ut som gammaldags enfärgade bolster men ingen hänvisning om inköp eller pris... sidan 38 var det.






(Ingela) Har själv ett något defekt vinrött täcke som jag leker med tanken att sy om förstora kanske lite av "tusen och en natt-look"? Vi får se! Idéer emottages tacksamt.











Lyxig helgfrukost på verandan med champagne bland annat, det vore nåt :-) ett recept verkar smarrigt 'gyllene aprikossmör' sidan 44.



Info maken gillar "Världens mest sålda hamburgare, McDonalds Big Mac, fyller 40. Mannen bakom dunder succen heter Jim MJ Delligatti och serverade den första Big Macen på sin restaurang i Uniontown, Pennsylvania. Idag säljs det årligen 550 miljone Big Mac, enbart i USA." Samt recept på tre olika, verkligen, olika varianter av hemmalagad hamburgare.

(Ingela) Dessa lät verkligen spännande har valt ut en av de tre på sidan 50 den såg god ut annars tillhör egentligen inte hamburgare mina favoriträtter.

Citat; "Sensommaren är ett vackert och löftesrikt ord" Sanna Toringe, ur boken Trädgårdens färger"Det är lite otäckt, för bilagan Härligt Hemma nästan ser likadan ut, känns likadan, har lite likadant innehåll... suck, är inte mångfald och eget nåt för deras redaktioner... måste de styras av exvis Polhem... suck.

Glömde citat numero 2;
"Ge mig överflodet, det nödtorftiga kan jag leva utan"
Oscar Wilde, forfattare (HA HA , rätt inställning :-) )

Härligt Hemma, 2 så fina lampor och hänvisning till butiken Lantliv i Leksand, hittade http://www.lantlivinredning.se/ men lampan inte med, skickar bild :-)




En sittpuff från Indiska (läste nyligen att grundaren nyligen gått bort, han växte upp i en kransby till Värnamo) som ser stor ut, men bilden kan luras....


(Ingela) Tittade faktiskt till på just denna sittpuff som jag tänker andas 70-tal. Lite nostalgisk blir man!


Sy tevärmare, i filt, men till hålla bröd varmt verkade kul, bild följer :-)

Ann hade funnit ytterligare en länk som även jag ska titta på under dagen.
http://www.favoritsaker.se/

Inga kommentarer: