Bloggintresserade

torsdag 28 augusti 2008

Nu blommar kaktusen

Ja hörre ni, det verkar bara bli tuffare och tuffare att hinna med att skriva. Första inlägg över klockan 14 hör nog inte till vanligheterna. Som ni säkert har märkt har jag fått en släng av dyslexi efter min stroke, och det innebär i praktiken att jag tappar bokstäver och ord. Och när jag är trött gör jag det verkligen. Det är ibland så jag undrar efteråt vad jag har skrivit.

Skulle tro att det bl.a. är det du syftar på Ann när du skriver:
"Nu när du skolat in dig efter semester, hur känns det? Börjar du få rätsida på dagarnas timmar igen, jag har läst lite mellan raderna att du varit rätt utpumpad av kollo med jobbet och annat som att familjen tycks utföra lite mer hemmasysslor jag annars hört på semestern du grejat med mest...."

Det har ju varit en nödvändighet att familjen har skött mer hemma på senare år, för som företagsläkaren (fd. chef på strokeenheten) sa när jag var och pratade med henne vid ett tillfälle: Du är halvt sjukskriven och i praktiken innebär det att det bedömts att ha ork till hälften av allt arbete, hem och fritid...

Och jag vet inte riktigt, men i dagens Sverige fungerar det så att det nästan bedrivs häxjakt på sjukskrivna och arbetslösa dvs. de som är svaga utan att vilja vara det. Tyvärr är det så att även om man försöker inte ta åt sig/lyssna så är det nog oundvikligt att man ständigt är på sin vakt. Ett extra känsligt kapitel med andra ord. Kanske därför oundvikligt med en försvarsattityd även när den inte alls på något vis är befogad och kanske ibland att man inte ens är medveten om att man gör det. Några tankar hos andra om ett känsligt ämne?

Imorse när vi åkte hemifrån sken solen i Åhus...men inte när vi kom till Kristianstad och på Mats håll mot Hässleholm för där låg molen täta. När jag kom åter till Åhus ingen sol längre, men inte regn heller för den delen.




Men en solskenshistoria såg jag i dagens Kristianstadblad del A15. Ett par i här i Skåne som varit gifta i 61 år fick denna nu blommande kaktusen Agave americana som stickling i bröllopspresent. Den blommar endast en gång sedan vissnar den och dör och det tar minst 50 år.




Dessutom kan man läsa en del i B18-19 om antik koppar som för samlaren är en guldgruva. Det ska jag göra så fort jag tar mig tid. För jag gillar koppar!

Så här skrev Ann på morgonen: "Snart får man, som svägerskan brukar säga, simhud mellan tårna... av allt regn och fukt... Jo igår sånt där enerverande konstant duggregn när jag slängde fallfrukt och plockade späda nässlor, blötare än en dränkt katt kände jag mig som när jag kom in igen med vattendroppar droppande från näsa och allt. Idag? Grått, blött, har regnat ser jag på trallgolvet på altanen och 12,8C. Strumporna åkte på igen igår, hmf...
...Och här har nu himlen börjat spricka upp med blåhet också :-)"

Idag behövdes ingen nyckel i dörren efter lunch för Kalle var redan hemma. Vi hade tagit fel han har åkt först i natt från Turkiet. Men nu är han hemma om än kanske tillfälligt. Han hade mycket att berätta, men var hes och rätt trött efter en (?) vaken natt. Härligt brun, våra andras brännor bleknar väl snart om den inte redan har gjort det!

Ann: "Du, om du har plommon vad gör du med dem? Tips och ideér mottages vid tillfälle :-) fick precis mail av svägerskan: "... Har nu bakat äppelpaj till fikat på jobbet. Men vad göra men plommon? När vi kommer ner på fredag vill du ha lite plommon då- de börjar mogna nu. Ikväll börjar vi en kurs på jobbet som kallas Pim- alla ska kunna göra samma saker på en dator. Ska bli intressant och se det upplägget, vet inte hur många olika kurser vi fått i data, och ändå har en del inte lärt sig mer än stänga av och på".

Ja det där med Pim känner man till det lär ju vara landsomspännande! Längesedan jag gjorde något med plommon ska leta... Har själv bara ett äggplommonträd och de brukar vi inte tillaga. Men Gunilla från förskolan där jag en gång jobbade hon är något av en matmamma. Bortrest just nu men om det inte är riktigt akut så...? Förresten är det kanske någon annan av mina läsare som har något tips!



Tack för MMS visste inte att jag fått det men väldigt söta sjusovare du har ... jag ska vara så tyst!!! Tror jag går in och lägger mig en stund...ZZZzzz...





Nya bilder på inlägget "Dagen är inne och regn ute". Förresten kan jag hitta en räknare någonstans här i layouten? Var hittade du din Jeanette? Jaha nu har jag en räknare men är inte människa att få den på plats. Bloggen vill inte ta emot den, vad kan det bero på?

2 kommentarer:

Jeanette... sa...

Hej Ingela! Nu har det klarnat upp här:-) Äntligen! Räknare väljer du en på adressen:
http://www.freeweblogger.com/signup
Och så kopierar du HTML koden som kommer upp när du skickar och lägger in den på din sida som förut.
Kram
Jeanette som vilat hela dagen

Jeanette... sa...

Hej Ingela!
Inne i 'Anpassa', 'Layout' och 'Sidelement' så har du olika rutor. Om du inte har någon det redan står 'HTML/Javascript på så får du klicka på redigera i en ruta, välja just 'HTML/Javascript' på ett tillval och sedan där får du klistra in den HTML kod som genererades på den räknare du gjorde.
Kram
Jeanette