Bloggintresserade

måndag 25 augusti 2008

Dagen efter

Ny fräsch dag. Lite vemodig nu när Eva-Katrine också gav sig av, hon liftade med Mats till stationen i Hässleholm där hon skulle ta tåget vidare till Göteborg och sin skola. Hörde nog hur hon viskade i Luckys öra att nu var han så god och höll sig frisk och att hon kommer hemom om ett par veckor igen.

En ny arbetsvecka för Mats och mig har startat. Det börjar bra sa Mats för ikväll skulle han spela korpenfotboll med sina gamla arbetskamrater. Lucky och jag ska mysa i eftermiddag. Har precis gått en snäpp 2 runda och han ville gärna gått lite längre men det får vänta tills jag är hemma igen. Blir förhoppningsvis även lite tid och ork även till bloggen.

Tills vi hörs igen ha det så bra!

Nu skiner solen i Kristianstad. och läser att det gör den även i Värnamo.
Ann; "Skall plocka äpplen, de faller som bara den nu, och nässlor! Jop, för jag har ställen jag slagit för att få nya skott att plocka, koka och frysa in :-) Jag har hasselnötter i skåpet och en rest av smakrik svensk ost och tänkte göra svensk pesto kanske".
Åh det låter bara så gott med nässelsoppa för det blir jag sugen på. Det brukade farmor laga med ägg till!
Ann:"Nej, det blir inte nässelsoppa, inte än i allafall :-) fryser in och skall av en omgång göra PESTO fast inte av basilika och parmesan utan av nässlor och extralagrad prästost :-) Har inte gjort än, för jag har gett mig själv i uppdrag att plocka och frysa in mer innan jag får göra peston (annars kanske jag inte plockar mer till frysen utan stoppar där :-D)".

Hade absolut varit spännande att få kika in du vet var Ann. Kan vi fixa det tror du? Så fint! Halva grejen är ju att kunna plocka och ordna inte sant? Stryka handen försiktigt på kalla nymanglade dukar, se hur finservisen glasen och silvret blänker. Härligt! Anna-Karin har också den där likt din fast Maria Björnbär. Själv har jag ju den servis som du mor och far hade i ert gemensamma hem Rörstrand-gracil heter den. Och den tycker jag är så vacker och brukar duka fram vid riktigt festliga tillfällen. Som här till nyår;



Ann:"å…h, så fin servisen är! Gracil? Den måste jag titta mer på".

Är själv oerhört glad för den och naturligtvis väldigt rädd om den!
Till matservisen finns även pjäserna till höger, bringare, kaffekanna, gräddkanna och sockerskål...för några år sedan försökte jag få tag på kaffekoppar men lyckades inte. Grasil har utgått, det närmsta man kan komma verkar vara helvita med samma struktur utan det grå vackra mönstret och den gyllene randen alltså. Sedan dess håller jag utkik på loppisar etc. för att kanske så småningom kunna få servisen komplett. Hade varit så kul!

Tack Per-Olof och Milla!!! Vykortet från er Turkietvistelse daterat den 7/8 låg i lådan när jag kom hem idag Några 40 grader som ni hade där då varje dag under 2 veckor har vi knappast här i Sverige. Men ändå rätt hyfsat. Solen tittar fram glimtvis och sålänge man klarar sig med sommarklänning och utan ytterkläder kan man knappast klaga.

Så nu har snart en vecka gått sen Kalle åkte till Turkiet med grabbarna och på onsdag ska han komma hem. Längtar efter honom.

Har gått från hållplatsen vid Glashyttan för att hinna hem tidigare till lilla Lucky och därefter gått en runda med honom. Känner mig som en gångare och det var inte utan att det kändes skönt att slå sig ner vid datorn en stund.

Grattis till agilitysegrarna! Är det Isabella som är förare eller du håller själv också på? Vår Kalle fuskade för en del år sedan med agility med Lucky. Men Lucky tyckte nog aldrig det var riktigt roligt rädd om jag inte minns fel för tunneln så han fortsatte lydnad med honom istället. Mats spårade med honom och det var nog egentligen det som var Luckys rätta element. Han har egentligen alltid velat jobba med näsan...men så kom livet emellan och så blev det som det blev med det.

Mats kom hem vid 20 från fotbollen sedan körde vi ner Med Lucky så han fick riva av några repor på stranden. Vattnet låg stilla och blankt alltmedan man kände hur fukten försökte krypa innanför "västen". Glad att jag kvickt stuckit in igen för att hämta en tröja. Bortåt bryggan till kunde man se hur lampornas sken försvann ut i havet. Vilket är ett tydligt bevis på att vi nu går emot mörkare tider. Innan vi sökte oss upp genom tallskogen igen mot bilen kom även mörkret smygande efter oss. Samma procedur som vanligt Lucky vill inte gå hem. Endast pinnen kan få honom att avancera.

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Tack för gratulationerna! Det är Isabella som tävlar med Allis och sin egen hund Pyret. Vissa tävlingar tar vi bara Allis, för det är lite mer allvar med hennes tävlande, för hon brinner verkligen för agility!

Jag tränar ibland med Vikki, men har mått för dåligt när det når tävlingsdagen, så Isabella har fått starta även henne. Skam den som ger sig:-) En vacker dag startar jag Vikki i hoppklass! Ska bli skoj, fram till dess tränar vi emellanåt.

Kramar
Jeanette