Bloggintresserade

tisdag 26 augusti 2008

Älvorna dansar

God morgon, på er alla! Själv är jag riktigt trött, Lucky och Olivia har fått morgonmålet, Lucky sin medicin i leverpastej, Mats och jag har precis ätit frukost och nu har han kört. Om en stund är det dags för morgonrundan, förhoppningsvis piggnar jag då till. Lucky kan hem och lura tills Mats kommer hem. Ja idag är det han som har fått ta ledigt för att komma hem tidigt till "sonen". När jag stack nyckeln i låst för att ge mig av till bussen, det var vid halv 9, så sprack solens strålar fram.

Ann: "Grå mystiskt morgon, sån där när väsen kan dansa älvdans i slöjorna på fälten eller över sjön".

Så där lyrisk blir jag på kvällarna vi har gått och lagt oss och på morgnarna när jag vaknar och då jag ligger och tittar på en av mina älsklingstavlor. Ser ni mjölkörten i bakgrunden, som i själva verket är älvor som dansar på en rad över fältet....? Och ... hur den gamla damen sitter med en mjölkört i handen och tänker på när hon dansade likt en älva bland de andra älvorna. Bild kommer... jag är medveten om att den inte gör tavlan rättvisa, men kanske man ändå kan skönja det jag beskriver...?



Först dagens svensklektioner på förmiddagen, pappersarbete sedan ska jag i eftermiddag på obligatorisk PIM introduktion, dvs kommunens datautbildning. Få se vad den resulterar i. Är rätt full i planeten nuefter en hel dag, men verkar iofs annars rätt kul.

Stället där jag fick mitt getingstick i förrgår har successivt till idag vuxit till en het svullnad på 12X25 centimeter...det är inte skönt vill jag lova! Men, är ändå glad att det inte kom redan under turritten i förrgår. Har passat på att prova aloe vera precis som Lucky och kan intyga att det svalkar gott. Inte konstigt att han kommer självmant lomandes så fort bomull och tuben kommer fram.

Ann:"Nämen! Getingstungen! Du med! Svägerskan har mailat om deras katt, Sally som vi var styvmatte åt fick stick i tassen igår som svullnade till dubbel storlek, lika stor idag och hon gick ut imorse och ville helst inte stödja på tasselassen... Jag skall nog se till vara ordentligt klädd idag när jag plockar fallfrukt som skall slängas, har haft handskar tidigare men skall tänka ej barfota etc nu, där i frukten bor dom, äter som svin, ett äpple kan vara nästan uppätet på ett dygn".

På bussen till stan plingade det ett par gånger i mobilen. Från dig mor angående aloe vera och från Kalle; läser mellan raderna att han nu behöver ta det lite lugnt. Igårkväll låg han och kompisen och kollade på tyskdubbad film på hotellet :-) nere i Turkiet.
Båda flickorna har hört av sig under dagen, Anna-Karin mejlade och undrade om jag var hemma eller på jobbet. Hon skulle försöka hinna mejla över bilderna från turridningen ska bli spännande! Hon berättade också att hennes Johnny idag var med sitt arbete på Malmö Kockums i Karlskrona och tittade på Ubåtar. Det lät verkligen spännande, får väl ha rapporten sen. Känner jag honom rätt så kommer det fräcka bilder på hans bildblogg inom en snar framtid.
Sen har Eva-Katrine ringt, hennes kurs skulle nog bli klar så att hon kunde åka hem redan till på onsdag i nästa vecka. Hon fick ju VG på förra tentan och tillhör därför inte dem som var tvugna att skriva om. Blir ju bra, då får vi ha henne hemma några dagar till innan Stockholm.

Ett par lektioner, pappersarbete och samlat ihop mig för en dag utanför förvärvsarbete.

Hade turen att få åka ända hem med en före detta arbetskamrat från förskolan som också var på PIM! Hemma har jag lyxen att komma hem till nästan dukat bord ... kom ju hem något tidigt redan 17.30 eftersom jag åkt hem ända till korset här hemma.


Har inte hunnit sätta mig in i ditt mail Ann förrän nu på kvällen. Så vackert din rum är!

Ann: "Vi har köpt sådana där lite större klara lampor med mjukt beige ljus så det ser lite gammaldags ut, du vet man ser glödtråden (fast inte på bild hur jag än försökte)... När jag kom hem hade M diskat ur taklamporna och satt upp dem! Så kul! Vi
har bara haft den större uppe här innan, inte den mindre. De är fynd från Erikshjälpen, tror jag betalade 50 resp 60 kr :-) skall visa dig sen. Själv hade jag under dagen fått fram våra fönsterlampor. Igår kväll flödade ljuset, i rummen som tidigare varit mörklagda sen april :-) Undrar vad man kallar ett sånt rum? Mickes faster 96 år kallade det stora rummet för salen, Micke kommer ihåg att farfar kallade det lilla för förmaket (TVrummet), sen det minsta har ju hetat pigans rum. Eftersom det nu är ett rum, och har tre
vita färger tänkte jag... vita salen. Men det låter ju så förbenat högtravande".

Ann; "Enformig variation, har du hört det förut. Slog mig när jag tog ur matlådan, det var färs för hela slanten, i dagarna tre som med vårt sätt blev dagarna sex :-) (gapskratt) mammas kålpudding, falsk fläskfilé och chili con carnen... mer kanske det blir :-) för en matbutik hade xpris på färs som jag tänkt bunkra lite med :-)
...Ikväll, blir det fest! Fina färska stora kantareller för 99 kr/kg igår när jag handlade! Det har ju några veckors tid funnits här i butikerna, från Litauen och priser på 199 eller 149 då. Så ikväll, blir det kantarellstuvning på lantbröd med thé! (svägerskan rapporterade i helgen hon inte hittat hemma eller här än, här har stormen och efterarb nog röjt om på växtställen för det är inte första året det inget blir på kända ställen sa hon)."

Ja här i paradiset har vi njutit Mats goda pannbiff med lök sås och potatis och hunnit med en tur till havet.



Lucky i sitt rätta element, undrar vad han tänker eller sitter han bara och låter sinnena göra jobbet? Varför tänka när man kan uppleva?




Vår smäckra och smidiga hund börjar ta lite skada av kortisonet men är fortfarande den vackraste hund vi vet...!!!!!!!!!!!!

...Fann mejl från dej mor när jag skulle släcka ner och krypa till kojs. Har dragit ut och ska läsa som kvällslektyr. Vi hörs! God natt!

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Hej Ingela!
Ville bara säga att fotona är helt underbara!
Låter som allergisk reaktion på ditt getingstick. Ajaj, inte roligt när det 'bultar och bankar'. Hoppas det läker fort!
Kramar
Jeanette