Bloggintresserade

söndag 24 augusti 2008

Dagen är inne och regn ute

Hallå! Ja så var det söndag och den stora dagen. Regnat nonstop hela gårdagen och natten. Vaknade vid sex imorse, Olivia satt på fönsterblecket till sovrummet och ville in och Lucky behövde gå ut. Stackars Olivia var alldeles kall om tassarna fick kel, ett skrovmål och trippade sedan in och la sig på badrumsgolvet och golvvärmen. Lucky tog rundan runt huset, morgonkiss och skällde till på framsidan att han ville in.
Sedan låg jag där funderade och räknade timmarna tills de andra skulle vakna. Skulle det vara möjligt att rida-Kvarnbacka? När Mats vaknade pratade vi om en plan B för dagen...sen ringde jag strax efter 9. En tjej, kort i tonen när jag förklarade att det regnat nonstop här sedan i fredags kväll; "Här regnar inte sa hon och det finns antydan till sol, men kan ju inte lova att det inte blir regn..."
Låter kanon tänker jag och förväntningarna kan fortsätta ett tag till. Snart är vi där...

Rapport från Ann och Värnamo; Solsken, 9C när vi vaknade ...så fint väder, stilla, soligt och varmt med kant av höstkyla :-)
Har du redan fått tag i bilagan tro? Inte jag, inte än :-)"
Jo då har fått den och hunnit bläddra lite försiktigt i den. Veckans tema kök, spänd, har inte riktigt ro att stanna upp och reflektera i den vägen...ännu. Återkommer, kanske du hinner först idag Ann eller du ska bara njuta av er miljö idag?


Ann; "Här kommer mail från den nyinflyttade! Tog lite bilder igår, det är ju inte hundra klart så det ser la lite stelt ut, men vi skall nog boa in oss med gardiner, mattor och annat. Våra stora belgian blue möbler har krympt, ser mer proportionerliga ut i nya större rummet :-)"
... så nu när vi har
möbler igen sa vi att då kommer väl folk och hälsar på... :-).

Till höger runt kakelugnen- myshörnan...ja visst du skickade ett foto men maken finns också i bild så det får ni bestämma om jag kan limma in. Soffbodet ni har liknar något vårt soffbord planerar ta ett foto på det samt tillhörande skåp och spegel later on... Mats arvegods ursprungligen hantverk från Stockholm.


Ann: "Åh, vicket skrivbord ni har! Godis för ögat, likaså spegeln så fin den är :-) Härliga bilder med, mitt i allt, inte stelt och tomt som hos oss (gapskratt) Spegelbilden har ju en extra bild, inne i spegeln på spisen t ex :-).

Ja faktiskt jag reagerade för hur plottrigt det såg ut på bild och det tycker jag egentligen inte att vi har i verkligheten. HaHa valde spisen i spegeln i stället för mig själv...

Stelt och tomt det tycker jag inte alls att ni har numera har ni ju möbler och allt! ;-)

Ann: "Maken har precis burit ner och kopplat in bum-bum vid TV:n... va de e? Njo, när jag kikade på ny musiklåda och skulle förslå att vi köpte liten hemmabio hittade jag inte ordet för sub woofern... så min beskrivning, ack så torftig, blev bum-bum..... och M har annamat ordet nu för hela anläggningen :-)"

Det är roligt det här med ord och att uppfinna egna som känns mer behändiga och mer beskrivande för funktionen. Jag återkommer till detta.

Ann: "Vi har revbenen som aldrig tog slut! Jo, för igår kväll vart vi bjudna upp till svägerskan på grillade paket, med lax, potatis och sparris så revbenen ligger kvar i frysen fortsatt.... de ligger py till ikväll... men, det har de ju gjort ett par kvällar redan :-) vi får la se".

Samma här vad vi ska äta det har vi inte bestämt än, återkommer.

Jaha, frågan är kan man bli hästtokig tjej i min ålder? Ja, chansen eller risken finns- onekligen! Fråga mig för jag vet!
Nu hemma igen, styvt 2 timmar senare, med en mängd härliga intryck i bagaget. Samtidigt väldigt trött nu, men måste försöka mig på att beskriva vad jag och mina flickor har fått vara med om denna eftermiddag ute i naturen i Visseltofta!





På vägen därifrån oerhört vackra moln på himlen. Moln med guldkant!!!
Med mobilen genom bilfönstret, att fotografera är också kul!

Flickorna sjöng lyckligt från baksätet berusade av det som vi nyss hade varit med om. Smidde framtidsplaner om när vi skulle på tur nästa gång...

Efter att ha lämnat en av hästtjejerna vid stationen i Hässleholm (A-K) planerade vi på hemresan kvällens festrätt. Hann 2 minuter innan ICA Kvantum butiken skulle stänga, maximal tur även med det! Vilken tur som överglänser hela helgen och nu skiner verkligen solen här med!



Inga kommentarer: